Annons

Tom Prahl hoppas ha guldkorn i önskelistan

Är brassevågen även något för TFF att haka på? Tom Prahl hoppas det. I dag lämnar han in en rapport från sin scoutresa i Brasilien och en önskelista om nyförvärv. "Det finns några brassar som jag kommer rekommendera styrelsen", säger tränaren.
Sport • Publicerad 7 november 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

I dag lämnar Tom Prahl in sin önskelista till styrelsen.

Hur många namn listan innehåller vill han inte avslöja, inte heller hur många brassar som är aktuella att värva.

Annons

Men målsättningen är given.

- Det gäller att hitta något guldkorn. Det finns några brassar som jag kommer rekommendera, spelare som har intresse av att komma till Europa, säger Tom Prahl.

- Kan vi hitta en Ailton som Örgryte gjorde eller en Ari som Kalmar, så kan det bli väldigt positivt för Trelleborg. En spelare som kan utmärka sig, locka publik och kanske går att sälja med en ganska stor vinst efter några säsonger. Det handlar om unga talanger från de regionala serierna. Spelare som Tom Prahl spanade in under sin scoutresa i Brasilien.

Om även TFF hakar på den allsvenska trenden att värva spelare i Brasilien är dock inte säkert. Inte heller hur många det kan bli tal.

- Men det vore bra om man kan få mer än en, så att de kan få stöd av varandra. Det är ju inte klockrent att värva från Brasilien eftersom de pratar portugisiska och därmed kan bli isolerade.

- Kalmar har visat att det är en bra metod, därmed inte sagt att Trelleborg får ett gäng med brasilianska spelare. Men det är spännande och ett gångbart alternativ.

Om styrelsen i dag ger klartecken att investera i ett par sydamerikaner så kan affärerna bli klara i stort sett inom någon vecka. Så klar bild har Tom Prahl över de aktuella spelarna. Under de senaste veckorna har TFF stött på motgångar på transfermarknaden.

Abiola Dauda, den 19-årige nigerianske forwarden, valde Kalmar FF.

Dessutom valde lagkaptenen Linus Malmqvist Landskrona och superettan framför ett allsvenskt TFF som nysatsar.

- Med Abiola var vi med och slogs, var på tårna men blev slagna på mållinjen. Att han valde Kalmar, som har högre status och är en mer etablerad klubb, kan vi inte känna som ett misslyckande.

Annons

- Att Linus valde att lämna är synd. Vi tappar årets lagkapten som har rutin och erfarenhet. Det får vi lösa, samtidigt som jag inte känner att mittbackssidan är någon svaghet för oss, säger Tom Prahl.

När presenterar ni det första nyförvärvet?

- Det ska inte behöva dröja så länge. Ganska snart skulle jag tro, säger Prahl som inte vill utlova mer än så.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons