Annons

TKS tredje bästa Skåneklubb i Sum-sim

Trelleborg Kappsim blev tredje bästa Skåneklubb när helgens svenska ungdomsmästerskap avgjordes i Stockholm. Eleonor Lindborg bidrog med ett guld och fyra silver.
Sport • Publicerad 18 juli 2006

Totalt blev TKS tolva i lagtävlingen i Sum-sim.

– Det är vi mycket stolta över, framför allt att vi är trea i Skåne, säger klubbens sportchef Caroline Lindborg.

Annons

14-åriga Eleonor Lindborg tog guld på 100 meter frisim med 59,33. Medaljskörden utökades med silver på 200 meter rygg, 400 meter fritt, 100 meter ryggsim och 200 meter fritt.

– Det var segt. Det var NUM förra helgen jag var toppad för och ibland var jag så trött så jag höll på att svimma, berättar Eleonor som nu har fyra veckors träningsuppehåll framför sig.

– Skööönt. Jag ska inte gå i en bassäng under den tiden. Storasyster Nathalie tog ett guld och ett silver i den äldsta klassen.

Med segertiden 57,10 på 100 meter fritt fick hon priset för bästa individuella prestation på Sum-sim.

Silvret kom på 200 meter fritt.

På 100 meter ryggsim missade Ida Lindborg prispallen hårfint och blev fyra i den yngsta klassen.

Bra simningar och personliga rekord också av Amanda Laffrenzen på 800 meter fritt (mellanklassen) och Jesper Olsson på 100 meter fjäril (äldsta klassen).

I lagkapperna blev det som bäst en femteplats på 4x100 meter medley för TKS i mellanklasen.

I laget simmade Amanda Laffrenzen, Ida Lindborg, Olivia Johansson och Eleonor Lindborg. TSS hade tre deltagare på plats i Sum-sim-finalen.

I äldsta klassen satte Wictor Paulsson personbästa på både 100 och 200 meter fritt. Som bäst blev det en tionde palts på 200 fritt.

Annons

Vanessa Ljungdahl satte pers med över 25 sekunder på 800 meter vilket räckte till en åttonde plats. Åtta blev hon också på 200 meter fritt.

Mariann Kardos kom på fjortonde plats i den yngsta klassen på 100 meter fritt.

– Alla slår pers och gör bra simningar, sammanfattar TSS-tränaren Sven-Bertil Mattsson.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons