Annons

TKS organiserar om för eliten

Med Filip Rudin i klubben siktar Trelleborg Kappsim mot toppen. Med ny organisation vill man ge de bästa simmarna chansen att utvecklas ytterligare.
Sport • Publicerad 9 december 2005

– Filip kommer att vara kärnan i vår elitsatsning, berättar Gunnar Wismar som efter nyår kommer att ägna sig enbart åt elitsimmarna och lämna sitt uppdrag för övriga träningsgrupper.

Sex simmare kommer att ingå i TKS nya elitgrupp. Utöver Rudin även bland andra de framgångsrika systrarna Nathalie och Eleonor Lindborg.

Annons

– Målet är att ha en grupp på 8-10 simmare som får ett individuellt tränings- och tävlingsupplägg och med tillgång till näringsfysiolog, sjukgymnast, fystränare och läkare, berättar Gunnar Wismar.

I TKS nya organisation kommer Caroline Lindborg att fungera som sportchef med övergripande ansvar för simskolan och de övriga träningsgrupperna

I dag har klubben cirka 150 aktiva simmare och 300 medlemmar.

– Den första januari drar vi i gång med den nya organisationen, säger Gunnar Wismar.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons