TKS en förening först i september

Trelleborg Kappsim har ansökt om anslutning till Svenska Simförbundet men den ansökan avslogs eftersom ansökan inte var korrekt.
Sport • Publicerad 28 juli 2004

- Först måste Skåne Simförbund godkänna föreningen och när de har styrelsemöte vet jag inte. Godkänns föreningen då skickas ansökan till oss på simförbundet och vi tar upp det på vårt styrelsemöte. Nästa styrelsemöte är 4 till 5 september, säger Gunnar Larsson som är ledamot i förbundsstyrelsen och tillförordnad kanslichef på förbundet. Vad finns det för skäl att neka anslutning? - Namnet på föreningen, syftet med föreningen, de ska följa RF:s (Riksidrottsförbundets) stadgar. Det handlar om ren formalia. Är det vanligt med utbrytarföreningar i svensk simning? - Det har varit några stycken men de har inte lyckats. Varför vet jag inte. Personligen tycker jag att Trelleborg är en så liten ort och där två ska simföreningar tävla om plats och utrymme, det skapar bara osämja och problem. Tillgången till anläggningar blir mycket krångligare, verksamheten blir inte effektiv. Jag tror att simmarna blir lidande av detta med tokiga träningstider. Gunnar Larsson anser det istället bättre om simföreningar går ihop. - Ta till exempel Malmö Kappsimningsklubb som blev till av att Malmö Simsällskap och Limhamns Simsällskap enades. Bredden blev kvar men samtidigt skapades en elitsatsning och nu är klubben den främsta i Sverige. Vilken syn har svensk simning på Trelleborg som simstad? - Trelleborg har varit starka och är starka, även om det naturligtvis går lite upp och ner är Trelleborg ett starkt simfäste. Det vore tråkigt om inte Trelleborg skulle vara det framöver.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.