Tjejerna som går mot strömmen

De flesta Trelleborgslagen har fått en tuff säsongsstart. Ljuset i höstmörkret är Palmstadens damer. Fjärde segern av fem möjliga kom på fredagskvällen, även om 2–1 mot IBK Engelholm satt långt inne.
Sport • Publicerad 7 november 2009
Fyra segrar av fem möjliga. Cecilia Boklund och Alexandra Bülow trivs med tillvaron i division två. Båda gjorde mål när Palmstaden slog IBK Engelholm.Foto:

TRELLEBORG.Som nykomlingar har laget tagit för sig utmärkt i division två-upptakten. Mot Engelholm var det som så ofta tidigare defensiven som imponerade.

– Vi är svåra att göra mål på, så är det. Vi har två insläppta mål i snitt, det är grymt bra, säger tränaren Stefan Persson.

Offensivt var det Alexandra Bülow och Cecilia Boklund som stod för fullträffarna mot IBK Engelholm.

1–0 fixade Alexandra 9.54 in på mittperioden. En dryg minut senare ombesörjde Cecilia 2–0-ledningen.

Efter två perioder var Palmstaden det spelförande laget. Men ledningen stannade vid 2–0.

– Vi skjuter för lite och har för lite folk på mål, analyserar Alexandra Bülow.

Och när Engelholm reducerade till 2–1 efter elva sekunder tog gästerna över spelet medan nervositeten spred sig i hemmalägret.

– Jag tycker vi hade bra fart i matchen, men sista perioden rasar vi, menar Cecilia Boklund.

Engelholm låg på, hade numerära överlägen, men Palmstadens starka defensiv betalade sig igen.

– I slutet kanske vi inte förtjänar att vinna, men de skönaste vinsterna är ju skitsegrarna, säger tränaren Stefan Persson.

Palmstaden är tabelltvåa, poängen bakom Landskrona.

– Vi hade som mål att ta tre av fem segrar i början. Nu har tagit fyra, påpekar Cecilia Boklund.

Den största skillnaden mellan tvåan och trean?

– Tempot, allt går fortare, säger Cecilia

– Och så blåser inte domarna för minsta lilla grej, jag gillar det, säger Alexandra Bülow.

Det som återstår att få fason på för Trelleborgslaget är målskyttet. 16 mål framåt på fem matcher är i minsta laget, men med en solid defensiv och ett stark kollektiv hävdar sig Palmstaden riktigt bra redan nu.