Annons

Titta, han tränar igen

Här är en glad nyhet till alla TFF-fans. Salif Camara Jönsson har börjat träna fotboll igen. ”Jag hoppas vara tillbaka i månadsskiftet juli augusti”, säger anfallaren.
Fotboll • Publicerad 11 juli 2018 • Uppdaterad 13 juli 2018
Salif Camara Jönsson samtalar med tränaren Patrick Winqvist under tisdagens träning. TFF-anfallaren tränar nu med laget igen.
Salif Camara Jönsson samtalar med tränaren Patrick Winqvist under tisdagens träning. TFF-anfallaren tränar nu med laget igen.Foto: Jonas Bergström

Det var den 3 februari som olyckan var framme. I träningsmatchen mot Öster skadade sig Salif Camara Jönsson. Veckan därpå konstaterades det att hälsenan var av.

Det var en hård smäll för TFF:s skyttekung som vid 34-års ålder skulle få uppfylla en pojkdröm, att få spela i allsvenskan.

Annons

Men han bestämde sig för att komma tillbaka så snart som möjligt och som TA-sporten rapporterat tidigare har rehabträningen gått bra.

Och nu är Salif Camara Jönsson tillbaka i träning med laget.

– Det är härligt att ha på sig fotbollsskor igen, säger Salif Camara Jönsson, som fyller 35 år i september.

Eftersom han inte kunde ta semester från sitt jobb när övriga i laget hade semester, fick Salif Camara Jönsson semester senare. Han har precis varit två veckor i Kroatien med familjen.

I helgen kom han hem och nu är det fullt fokus på att kunna börja spela fotbollsmatcher igen.

På måndagen var han med i fotbollsträningen för första gången. De första dagarna i träning har känts bra.

– Jag har inte känt någonting. Då har jag ändå kört passningsövningar med mycket riktningsförändringar, berättar anfallaren.

Han är ännu inte med i alla övningar. Tanken är att stegra det efter hand. Men comebacken är nära.

– Tanken är att komma tillbaka månadsskiftet juli augusti, det är mitt mål. Så som det känns nu är det ett rimligt mål.

– Sedan måste jag komma i maxform också och det får inte bli något bakslag. Men hälsenan är testad och klar och läkt. Får jag inga reaktioner finns det ingen anledning att se bakåt, säger Salif Camara Jönsson.

Annons

Det var mycket träning på semestern för hela familjen.

– Jag har löpt intervaller och kört hård styrketräning varje dag under semestern och det har känts bra.

Under tiden Salif Camara Jönsson har rehabtränat har man sett i Vångavallens korridorer att han sett fysiskt stark ut trots att han inte varit i fotbollsträning.

– Jag har styrketränat extremt mycket, och i stort sett tränat väldigt mycket. Rent styrkemässigt är det inga problem, jag känner mig stark. Nu är det mer att hitta fotbollskonditionen. Jag löpt mycket men det är annorlunda på planen.

– Men jag kan inte förbereda mig med någon match för det finns inga U21-matcher eller liknande framöver så det är synd. Så jag får träna mig i matchform.

När han kan vara med och träna fullt ut vet han inte ännu.

– Det beror på mina sjukgymnaster. Jag hade gärna deltagit alla övningar redan i dag. De får ta det beslutet, men jag hoppas jag kan göra det snart.

– Jag trycker på gasen de trycker på bromsen. Men väldigt snart tycker jag. Nu ska vi se om jag får någon reaktion, det är det viktigaste att se.

TFF-tränaren Patrick Winqvist gläds åt att anfallaren är tillbaka i träning med laget.

– Det är jättekul men vi skyndar långsamt. Det är en väldigt bra person att ha i gruppen också. Bara att han kommer närmare och närmare känns ju härligt, säger Patrick Winqvist.

Annons

Salif är glad över att kunna vara med sina lagkamrater på fotbollsplanen igen.

Hur har det varit att stå vid sidan av?

– I början var det klart jobbigt när det precis hade hänt. Då var det jobbigt. När jag fått beskedet kunde jag ställa in mig på det och bara köra. Sedan är det klart att det är jobbigt att sitta vid sidan av på varje match och titta. Det är tortyr att bara sitta på läktaren, man vill ju spela fotboll.

Men nu kan Salif Camara Jönsson snart göra det.

– Ända sedan jag skadade mig har det varit mitt mål att spela detta året, även om jag inte sagt det. Nu känns det bra. Förhoppningsvis händer inget på vägen.

– Jag känner mig redo. Nu är det bara spikrakt framåt som gäller, säger TFF:s saknade skyttekung.

Salif Camara Jönsson blickar mot comeback.
Salif Camara Jönsson blickar mot comeback.Foto: Jonas Bergström
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons