Tio medaljer till TSS

Sport • Publicerad 30 mars 2005

TSS-kvartetten Göran Eriksson, Adam Olsson, Johan Larsson och Patrik Ericsson lyckades med bedriften att bli etta, tvåa, trea och fyra på såväl 100 meter som 200 meter i Vellinge Frisim Cup i helgen. På 100 var Göran etta och Adam tvåa och på 200 var det tvärtom.

– Det var ingen svår klass men det visar ändå på bra bredd, säger tränaren Nicklas Svensson.

Värt att notera är att Adam Olsson slog pers på 200 med 1.57,9.

Nicklas Svensson ville särskilt framhålla de tre unga tjejerna Mariann Kardos (född 93), Stephanie Nilsson (93) och Ellinor Nilsson (94).

Mariann och Stephanie simmar som 93:or mot 92:or men kunde trots det ta fina placeringar.

– Mariann har varit bland de tio bästa hela säsongen och med 2.27,99 på 200 meter slog hon ett jättefint pers med fyra sekunder. De här tjejerna började säsongen väldigt bra men kurvan har fortsatt att peka uppåt, jätteskoj.

Ellinor Nilsson är inte van att simma längre än 100 meter men kunde i Vellinge bli femma på 400 meter och femma även på 200. På 100 gjorde hon ett kanonlopp.

– Det syns att det är det hon är van att simma, säger Nicklas Svensson.

Ellinor blev tvåa på 1.13,79 och det betyder att hon på fyra veckor har putsat sitt pers på distansen med 23 sekunder!

Totalt tog TSS två guld, fyra silver och fyra brons i Vellinge Frisim Cup.

Jonas Gustafsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.