Annons

Tio år av poänglös svit i Borås

TFF har inte besegrat Elfsborg i Borås på tio år. Då, 1999, blev det 21 i en match som blev avbruten sedan strömmen gått på Ryavallen. Sedan dess har alla möten lagen emellan kännetecknats av en sak: Elfsborgseger.
Sport • Publicerad 26 maj 2009

– Men i dag var vi inte långt ifrån, sa Peter Abelsson som gjorde allsvensk debut i just 21-matchen 1999.Då var Alf Westerberg huvudtränare för TFF och han minns triumfen mycket väl.– Den matchen var dels jämnare spelmässigt, dels var vi effektivare.Patrik Olsson hette dubble målskytten då. I dag hade TFF ingen målskytt, trots massor av lägen. Magnus Andersson hade tre tunga skott, Yousef Fakhro, Paulino, Andreas Drugge och Fredrik Jensen varsin. Alla sumpade.– Vi skapar många farliga lägen och det har ingen gjort här mot Elfsborg på länge, sa Alf Westerberg.– Sedan tycker jag att vi saknar den självklara pondusen i straffområdet, vi saknar beslutsamhet.Elfsborg spelar ut alla motståndare på Borås Arena – i stort sett undantagslöst. Därför måste de få möjligheter man får tas tillvara.– Om vi tar ledningen är vi väldigt svårslagna, då kan vi också spela ut på ett annat sätt, sa Peter Abelsson som trodde att hans lagkamrater skulle utnyttja någon av alla chanser.Särskilt Paulinos, den såg jag bra rakt bakifrån och där trodde jag på mål. Jag svor. Normalt får vi inte så många chanser i en sån här match och vi behöver verkligen få utdelningNär vinner ni i Borås nästa gång?– Vi har chans varje gång vi är här, tyckte Abelsson.Alf Westerberg:– Någon gång ska vi ta dem.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons