Annons

Tilly slåss för en plats i Aten

I dag är det exakt en månad kvar till första tävlingsdagen för simmarna i Aten. Mattias Ohlin är redan klar för OS, för Jonas Tillys del handlar det om att prestera en riktigt bra tid under SM.
Sport • Publicerad 13 juli 2004

På lördag går herrfinalen över 100 meter frisim och det kan bli tävlingarnas absoluta höjdpunkt med en dryg handfull simmare som slåss om två OS-platser. Även vid förra årets SM var förväntningarna högt ställda men blev till ett antiklimax. - Det är svårt att få bra tider när simmarna ligger och tittar på varandra. De simmade mer på placeringar än på att simma fort, sa förbundskaptenen Hasse Bergqvist besviket efter det loppet. Jonas Tilly blev fyra, på 51,20, var bara 17 hundradelar från guldet och fick åka till VM i Barcelona. I år är planen att köra sitt eget race. - Ja, men det handlar också vem man har bredvid sig. En del går ut långsammare och vill ligga på ens våg för att sedan avsluta starkt. Men en sån kille kan ju starta snabbt och då blir man lurad och tror att man själv simmar långsamt. Det kan förstöra ens lopp totalt. Jag ska försöka göra mitt eget lopp, säger Jonas Tilly. Uppladdningen har fungerat bra, fram till förra veckan. En värkande armmuskel har tvingat honom att vila lite mer än vanligt. - Jag blev lite orolig eftersom jag inte visste var det var. Troligen handlar det om någon inflammation. Jag har tagit inflammationshämmande medel och har inte kunnat träna som vanligt. Men jag vill inte göra någon stor sak av det hela. Jag skulle ha tagit det rätt så lugnt ändå. Jonas Tilly går i vattnet redan första dagen på den något udda distansen 50 rygg. - Jag vill ha något att simma och det här är en kort sträcka. Skönt inför 4x100 fritt på torsdagen. Trelleborgaren är inte ensam om att ha problem. Lars Frölanders framtida karriär kan hänga på de närmaste dagarnas resultat. Efter besvär med binjurarna valde han att avstå från sin individuella OS-start och enbart satsa på lagkappen. Men nyligen tog SOK (Sveriges Olympiska Kommittén) beslutet att peta honom från förhandsnomineringen. Därmed är SM-dagarna Frölanders sista chans att ta sig till OS och då måste han slå Jonas Tilly.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons