Annons

Tillbaka på Vångavallen

Sommaren 2004 tvingades Ulf Larsson lämna ett sargat TFF i allsvenska bottenstriden. Nu återvänder han till Vångavallen – visserligen på en något lägre nivå men till ett IFK i medvind!
Sport • Publicerad 26 oktober 2007
Ulf Larsson är tillbaka på Vångavallen och ser IFK Trelleborg som en jätteutmaning. "Minst division två" efterhand är det utstakade målet signerat IFK-styrelsen. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Ulf Larsson är tillbaka på Vångavallen och ser IFK Trelleborg som en jätteutmaning. "Minst division två" efterhand är det utstakade målet signerat IFK-styrelsen. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

– Det passar jättebra och erbjudandet kom helt rätt i tiden för min del. Jag har ju dessutom varit på gång till IFK flera gånger tidigare i karriären, så det ska bli jätteintressant.

Så inleder Ulf strax före den presskonferens IFK hade kallat till i går eftermiddag.

Annons

Ulf lämnade senaste tränarjobbet i danska Hvidovre så sent som för någon vecka sedan men det var under ordnade former:

– Ja, vi var helt överens, även om mitt kontrakt med danskarna formellt går ut först den 31 december.

Det innebär att Ulf tar över IFK fullt ut först in på det nya året och att IFK under TA-cupen kommer att ledas på annat sätt. Dock inte av avgående tränaren, Sven-Gunnar Moberg.

– Jag känner ingen besvikelse över att inte få förlängt kontrakt med IFK och man deklarerade ganska klart – att man vill ha en ny "röst" inför fortsättningen, meddelar Sven-Gunnar från hemmet i Anderslöv. Ulf Larsson menar att IFK agerat snabbt – så fort han lämnat Hvidovre och när division treplatsen var klar. Beträffande övriga spekulationer, säger han så här:

– Jag har ärligt varit i kontakt med några Malmöklubbar men aldrig med Landskrona. Där har det enbart handlat om spekulationer.

Till vardags är Ulf numera knuten till John Bauergymnasiet i Malmö som fotbollsansvarig. Jobbet bidrar också i hög grad, när det gäller valet av IFK:

– Ja, jag trivs väldigt bra på John Bauer och skulle jag fortsatt på den direkta elitnivån – ja, då hade jag inte orkat jobba kvar på heltid.

Ulf har precis fyllt 50 år och har kvar den entusiasm som gjorde honom först riktigt stor i TFF:

– Ja, jag ser det här som en jätteutmaning och jag menar också att IFK Trelleborg är en förening "med muskler"!

IFK-ordföranden, Bo-Lennart Nilsson, är helnöjd över att kunna presentera Ulf Larsson som ny IFK-tränare och han passar på att även presentera målen de närmaste åren:

Annons

– Huvudmålet i förlängningen är att IFK minst ska tillhöra division två. Första året med Ulf tycker vi att "övre halvan" i division tre är fullt realistiskt. Bo-Lennart menar också, att det segerrika konceptet från i år ska fortsätta:

– Ja, och då menar vi att vi ska ha Trelleborg med omnejd som bas, när det gäller spelartruppen. Till årets trupp försöker vi nu hitta en eller annan "klasspelare" som ska förstärka och där finns Ulf, så klart, med vid rekryteringen.

– Konkurrens är nyttigt och ingen ska egentligen känna sig säker på en plats, menar Martin Nordbladh.

Martin – som IFK-lagkapten – var också på plats, när Ulf Larsson presenterades och även han är helnöjd:

– Ja, Ulf är ju ett aktat tränarnamn och fortsättningen i division tre ser nu väldigt intressant ut.

Tanken är att Lars-Olof Hansson ska fortsätta som lagledare men hur det blir i övrigt bredvid Ulf Larsson är ännu oklart.

– Även här ska vi snarast sätta oss ned med Ulf och diskutera en så bra lösning som möjligt, avrundar Bo-Lennart Nilsson. Ulf Larsson återvänder inte bara till Vångavallen utan även till IFK. 1990 – efter åtta framgångsrika fotbollsår i småländska Myresjö – återvände Ulf till Skåne och spelade då ett år med IFK.

– Jag kom tyvärr hit med en korsbandsskada och därför blev inledningen tuff. Det var Claes Cronqvist som tog mig till IFK och sedan tog Colin Toal över som tränare mitt under säsongen, minns Ulf.

FOTNOT: John Bauergymnasiet är en friskola uppkallad efter konstnären John Bauer, från Jönköping. Den finns på en rad orter i bland annat Sverige, Norge, Spanien och Indien.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons