Annons

Tif Vikings värvar försvarare och målfarlig center

Flera av spelarna i Tif Vikings spelar dubbelt, både för A-laget och för J20-laget i Juniorettan. För att täcka upp i truppen har Vikings nu gjort klart med Oscar Wollter och Martin Arvidsson.
Ishockey • Publicerad 18 januari 2019
Axel Björnkvist är en av de unga spelarna i Tif Vikings som matchas hårt. Nu kan han jubla över två nya lagkamrater.
Axel Björnkvist är en av de unga spelarna i Tif Vikings som matchas hårt. Nu kan han jubla över två nya lagkamrater.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Bägge de nya spelarna har ett förflutet i Färjestad BK:s ungdomslag och är födda 1998. Försvararen Oscar Wollter ansluter från Hammarö HC, i division två, men har tidigare varit en del av Malmö Redhawks verksamhet.

Martin Arvidsson kommer å sin sida senast från Nor IK i division tre, men är nära vän med Wollter sedan tidigare år i Färjestad BK. Han beskrivs som en spelskicklig center som gillar att fördela puckarna i farten.

Annons

– Behovet av vila och rotering kan tillgodoses på ett helt annat sätt när vi nu utökar truppen med ytterligare två spelare, skriver Vikings assisterande tränare, Fredrik Troberg, i ett pressmeddelande.

– Att de är två fina personligheter och är i bra ålder, båda födda -98, gjorde beslutet enkelt. Killarna har anpassat sig fint till gruppen och chansen är stor att de representerar klubben i många år framöver, fortsätter han.

Martin Arvidsson och Oscar Wollter har redan debuterat i Tif:s J20-lag, i bortamatchen mot Helsingborg. Där gjorde Martin Arvidsson två mål och Oscar Wollter stod för en stabil insats.

Inför Vikings nästa match, mot Åseda på söndag, finns bägge med och konkurrerar om platser i matchtruppen.

– Killarna flyttade ner på grund av jobb och har kommit igång fint både privat och på isen och ser verkligen framemot att få visa upp vad de går för, säger Fredrik Troberg.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons