Tif Vikings tillbaka i gamla synder

Tif Vikings kom till Osby med två starka insatser i ryggen. Det märktes inte ett dugg på isen. Osby styrde matchen från början till slut och vann med klara 6–1 (0–0, 3–0, 3–1) i hockeytvåan.
Sport • Publicerad 18 november 2009

Osby är inget märkvärdigt lag sett till tabellposition. Men mot Tif Vikings trivs laget ypperligt.

Klar seger i Södan för en månad sedan följdes upp med en lika övertygande seger i Osby ishall.

– Resultatet speglar matchen, medger Tif-tränaren Pontus Mårtensson besviket.

– Vi är inte med från början, vi spelar inte alls bra. Det är Simon som räddar oss kvar i första perioden, fortsätter han.

Målvakten Simon Svanlund motade tolv puckar i första perioden som slutade mållös. I andra perioden orkade han inte stå emot. Tre hemmamål på fem minuter var frukten av ett kraftigt spelövertag.

– Vi kladdar på offensiva blå och bjuder på de två första målen. Sedan blir det en brant uppförsbacke, menar Pontus Mårtensson.

Backen Martin Björnfot var vid sidan av målvakten Simon Svanlund bäst i Trelleborgslaget. Björnfot reducerade Osbys 4–0-ledning tidigt i tredje perioden. Men något spelmässigt lyft för Vikings blev det inte.

– En slätstruken insats. Vi har gjort två bra riktigt bra matcher och så kommer den här dippen. Det är ett mysterium med det här laget, att man inte har viljan att rida vidare på det här, att man inte tar kampen och gör rätt saker, säger Pontus Mårtensson.

Chans till revansch blir det redan på fredag då Limhamn kommer till Söderslättshallen. Då borde det åtminstone inte vara några bekymmer att tända till.

Tif Vikings tränare Pontus Mårtensson lovar en bättre insats än den i Osby ishall på onsdagen.

– Jag har svårt att se att det kan gå på annat håll, säger han.