Annons

Tif Vikings till topps med två nya spelare

Ledning med 4–0 efter en period. Ändå fick Tif Vikings slita hårt för hemmasegern mot Åstorp i division tre. "I andra perioden kör de över oss totalt. Då räddas vi av Christoffer Malmgren", säger tränaren Jan Andersson efter segern med 8–5.
Sport • Publicerad 25 januari 2009

Åstorp är ett lag som forecheckar konstant. Tif åkte skridsko och löste det bra i första perioden, men krånglade därefter till det i uppspelen och tappade puckarna i egen zon.

I sista perioden hölls Åstorp ändå på avstånd, närmare än två mål i från kom inte gästerna.

Annons

I och med Diös seger mot Lund går Vikings upp i topp med fyra omgångar kvar. Tiftruppen vässas av två nyförvärv som debuterade mot Åstorp.

Backen Marcus Persson, 32, är gammal polare med Mikael Burakovsky från Miftiden och har också spelat i Mörrum och Pantern.

- En liten teknisk back, beskriver Jan Andersson som också förstärkt med forwarden Joachim Grufstedt, 21, som gör comeback efter att ha spelat i Pantern förra säsongen.

- Han har kört mycket fys tidigare under säsongen och har nu gjort tre ispass. Tajmingen saknas ännu men han är en stor talang, påpekar Jan Andersson.

Matchen mot Åstorp lämnade en del i övrigt att önska, men på en punkt visade Vikings sin styrka.

- Vårt power-play är riktigt bra. Det känns bra att ha med sig, det avgör ofta jämna matcher, säger Tif-tränaren. (TA)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons