Annons

Tif Vikings satt fast i snökaoset

Först en rejäl snyting i rinken. Därefter en hemresa man sent ska glömma. Spelarna och ledarna i Tif Vikings satt fast sex timmar i snökaoset på E 6.
Sport • Publicerad 23 februari 2007

Spelarbussen lämnade Vetlanda klockan halv tio på onsdagskvällen.

Laget hade förlorat stort mot Boro-Vetlanda och ville hem så fort som möjligt. Klockan tio på torsdag förmiddag var man hemma i Trelleborg.

Annons

– Det blev värre ju längre söderut vi kom. När vi körde av E 4 och in på E 6 stod lastilarna stilla. De stod i djupa spår, det var hur mycket snö som helst, berättar tränaren Leif Brobeck.

Köerna var långa och stod helt stilla ända till klockan sex på morgonen.

– Då började det röra sig, i 20 kilometer i timmen mot Malmö.

En mardrömsresa?

– Det vill jag kanske inte kalla det. Det gick ingen nöd på oss i bussen. Vissa sov, andra kollade på video. Det jobbigaste är att man aldrig vet hur lång tid det kan ta när man sitter fast så. Brobeck själv liksom flera av spelarna skulle jobba på torsdagsmorgonen.

– Jag skulle börjat på räddningstjänsten klockan åtta på morgonen, men som väl är fick man tag på en ersättare, sa Leif Brobeck efter en tolv och en halv timme lång hemresa.

– Man kan väl säga att det var en jobbig resa i dubbel bemärkelse, tyckte Tif-tränaren.

Bortamatchen mot Boro förlorade Trelleborgs hockeykrigare med hela 3– 14 i den sista omgången av hockeytvåan.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons