Annons

Tif Vikings på is

Försäsongsträningen har pågått sedan i maj. I slutet av oktober är det seriepremiär. Försäsongen är längre än säsongen. Men bland spelarna i Tif Vikings verkar det vara en lättnad att äntligen få gå på is.
Sport • Publicerad 11 augusti 2003

Inne i Söderslättshallen ligger isen blank och fin och av sommarvärmen märks inget. I sargen smäller puckarna som under vilket februaripass som helst och uppslutningen är imponerande. 30-talet spelare är på plats. - En väldig tändning, inte som att springa, säger backen Glenn Nilsson. - Vi har tränat fyra dagar i veckan sedan början av maj, tre veckors semester i juli undantaget, säger tränaren Fredrik Hallberg. Att motivera sina spelare upplevs inte som något problem av Tiftränaren. - De flesta är rätt så unga, det är svårare med de äldre men de dras med av de yngre. De har sett fram emot detta. Tif åkte ur division 2 våren 2002, satsade på många egna förmågor förra säsongen och slutade fyra i trean. Den här säsongen är det meningen att det ska gå ännu bättre. - Målsättningen är att gå till Play Off, säger Fredrik Hallberg. - Sedan kan det bli stolpe ut men jag tycker att målet är realistiskt. Vi blev fyra förra året och i år är killarna ett år äldre, det var första året med A-lagshockey för många förra säsongen. Några intressanta nyförvärv är på gång. Den polske juniorlandslagsforwarden Damian Molenda, 18, ska träna med laget några veckor och "sedan för vi se", säger Hallberg. Och nästa vecka anländer finländaren Lasse Leinonen, en forward som senast spelade i en finsk division 2-klubb och som har meriter från collagehockeyn i Nordamerika. Självklart finns ett antal namn på minuslistan också. Dessvärre kan även lagets stjärna André Jönsson hamna där. - Han går på is med oss men har inte gett klartecken för spel än. Han vill utomlands men hittar han ingen klubb spelar han med oss. André håller snudd på allsvensk klass, säger Tiftränaren som också påpekar att mycket hinner hända än på transferfronten. Nyförvärv: Fredrik Dahlkvist, 20, forward från Pantern, Jonas Millbank, 21, forward från Pantern, Mattias Björk, 26, målvakt som kommer tillbaka efter sabbatsår, Lasse Leinonen, forward från Finland. Förluster: Frank Brobeck, värnplikt, Patrik Johnsson, klubb ej klar, Simon Yngve, studier i Göteborg.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons