Tif Vikings närmare division 2

Lätt vinst mot Limhamn Limeburners inför 560 åskådare i Söderslättshallen. "Det är inte avgjort än. Vi måste kriga i fortsättningen också. Men vi har fått den bästa möjliga starten och vi har det i egna händer", säger en av de bästa i Tif, Martin Andersson.
Sport • Publicerad 9 mars 2004

Tif Vikings vann med 6-4 mot Limhamn Limeburners och tog därmed ännu ett kliv mot division 2-spel nästa säsong. Det var andra raka segern och Vikings är fortfarande utan poängförlust i kvalserien. Inför 560 åskådare visade hemmaspelarna vad de kan när de spelar på topp. - Det var skoj i dag, det mesta funkade. Ibland har man såna här dagar, säger en av de allra bästa, Martin Andersson, som gjorde två mål och passade till ett tredje. Limhamn kommer från division 2-spel och det märktes. Tempot var högre, spelet mer fysiskt och domaren Andreas Parastatidis, som även han hämtats från högre divisioner, tillät mer än vad som varit brukligt under säsongen i trean. Men Vikings var med på noterna och stod upp i närkampsspelet. - Man måste först vinna kampen. Målen kommer efter grovjobbet. Det går inte att börja med att hänga upp gardinerna när man flyttar in, säger tränaren Fredrik Hallberg. Saken var bara den att ordningen blev den omvända. Först kom några mål och sedan gjorde Tif sig förtjänta av dem genom att ta över fullständigt. Redan efter 1.24 i den första perioden tryckte Martin Andersson in 1-0 och sju minuter senare var dags igen, 2-0 genom André Jönsson. Men trots att Tif Vikings var det bättre laget i 60 minuter dröjde det ända till 16.41 in i tredje perioden innan matchen kändes avgjord. Fredrik Dahlqvist gjorde sitt andra mål och det betydde 6-3. - Det kändes som att vi var bättre än resultatet visar. Men det är starkt att göra sex mål när vi missar så pass mycket som vi gör i dag, säger Martin Andersson vars 5-2-mål var riktigt snyggt. Den ena spelaren efter den andra i Limeburners lurades upp på läktaren och den i övrigt storspelande målvakten Pontus Pramle fick en svängom även han innan Martin petade in pucken. Din bästa match för året? - Nej, men en av de bästa. Nu har Vikings slagit både Hässleholm och Limhamn och redan i morgon kommer det fjärde kvalserielaget, Lund, till Söderslättshallen. Med tanke på att Lund spelade oavgjort mot Limhamn, som Vikings inte hade några problem med i går, bör det ju bli en lätt seger mot Lund... Vikings tänker inte gå i den fällan. - Det är inte avgjort än. Vi måste kriga i fortsättningen också. Men vi har fått den bästa möjliga starten och vi har det i egna händer, säger Martin Andersson. I den andra matchen besegrade Lund Hässleholm med 4-3 och det betyder att det blir toppmöte mellan Tif Vikings och Lund i "Södan" på torsdag. Tif Vikings-Limhamn Limeburners 6-4 (2-0, 3-2, 1-2) Målskyttar, Vikings: Martin Andersson 2, Fredrik Dahqvist 2, André Jönsson, Per Wijk.