Annons

Tif Vikings kvalar vidare

Vikings leder kvalserien till division 2 efter premiärsegern mot Hässleholm. I kväll (tisdag) väntar division 2-motstånd i form av Limhamn i Söderslättshallen.
Sport • Publicerad 8 mars 2004

Tif Vikings hade inte spelat match på två veckor innan kvalseriepremiären i söndags. Inga lämpliga lag fanns tillgängliga för träningsmatcher. Trots, eller tack vare, det blev det vinst med 5-3 borta mot Hässleholm, samma Hässleholm som vunnit de tre senaste mötena i serien. - Vi var fruktansvärt laddade, nästan övertända, säger Tiftränaren Fredrik Hallberg. På tisdag kväll är det dags igen och den här gången är det ett av division 2-lagen som står på andra sidan rödlinjen. Limhamn, som spelade oavgjort mot det andra division 2-laget i kvalserien, Lund, i söndags, kommer till Söderslättshallen. - Limhamn är ett ungt lag som jobbar stenhårt och spelar disciplinerat. De åker mycket skridskor och bjuder inte på mycket, säger Fredrik Hallberg. Vikings mötte såväl Limhamn som Lund på försäsongen och förlorade och vann mot båda. Mot Limhamn gäller det i första hand att bygga bakifrån, tror Tiftränaren. - Vi måste ha ett säkert försvarsspel. Och när det är vår hemmabana ska vi ligga på hårt när vi kan. Är alla friska? - Det är några som har ont lite här och var men jag har inte fått några återbud. För att vara säker på att gå upp i division 2 krävs det seger i kvalserien. Men en andraplats måste inte betyda fortsatt harvande i trean. Om exempelvis två lag från division 1 södra går upp i allsvenskan flyttas lag underifrån upp, och det kan i förlängningen bädda för division 3-lag som vill upp i tvåan. Fredrik Hallberg är heller inte säker på att alla division 2-lag kommer att klara de krav som ställs gällande klubbarnas ekonomi. - Vad jag förstår ska det bli hårdare nu och lag som inte har ordning på ekonomin ska degraderas, säger han. Men säkrast är det, som sagt, att vinna kvalserien.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons