Tif Vikings krånglade sig ur knipan i Alvesta

Spelet lämnade en del i övrigt att önska. Men resultatmässigt går det inte att klaga. Tif Vikings vann omstarten i hockeytvåan mot Alvesta borta med 5– 2.
Sport • Publicerad 12 januari 2006

Det gick knappast att klaga på resultaten i omgångens övriga matcher heller. Nässjö spelade oavgjort mot Hässleholm vilket innebär att Trelleborg nu har sju poäng ner till just Hässleholm närmast under kvalstrecket.

Vikings fick en bra start i Alvesta.

Efter 13 minuter hade Kewin Hasselkvist och André Sandberg gett laget en 2– 0-ledning.

Men hemmalaget hade mer att komma med. ASK reducerade och kvitterade och låg på för ett ledningsmål i slutet av andra perioden. I stället kunde André Sandberg göra sitt andra mål för aftonen när han satte 2– 3 i spel fyra mot fem efter 18.45 i andra perioden.

Ett minst sagt viktigt mål.

– Vi var riktigt risigt på det ett tag där, kommenterar Vikingstränaren Fredrik Hallberg.

När Trelleborg sedan gjorde två mål i tät följd i sista periodens mitt var matchen avgjord.

Men topplaget Vikings fick slita hårt för segern mot nästjumbon.

– Alvesta är ett homogent lag men saknar spetskompetens framåt. Annars hade de legat betydligt högre upp, säger Fredrik Hallberg. Martin Svenssons målvaktsspel gladde i Vikings. Imponerade gjorde också backen Rickard Åkesson och forwarden André Sandberg.

Fredrik Hallberg hoppas laget lyfter sig till hemmamatchen mot Hässleholm på söndag.

– Vi såg vilsna och sega ut emellanåt, men resultatet kan vi inte klaga på och vi tog tag i det när vi var illa ute i andra perioden.

På söndag är det också dags för nye backen Mikael Nordh att debutera i Vikingströjan.