Annons

Tif Vikings föll i premiären

Första perioden gav viss antydan om en sensation. Men sen hemmalaget väl fått hål på Jari Suunta gick Helsingborg inte att stoppa. Till slut fick Tif Vikings se sig besegrat med 1–7 i premiären i division två.
Sport • Publicerad 8 oktober 2009

TRELLEBORG. Helsingborg spelade i division ett förra säsongen och tillhör seriefavoriterna i tvåan i år. Sett till förhandstipsen var hemmasegern helt i sin ordning. Men med styrspel enligt 1-3-1-modell höll Vikings 0–0 efter en period.

– Vi ställer upp och gör det enkelt när vi spelar oss ur egen zon. När de fått hål på oss börjar vi köra i egna bågar, vi uppträder inte som ett lag och det sticker i väg, förklarar Tif-tränaren Rikard Åkesson.

Annons

Innan andra perioden var över hade det stuckit i väg till 4–0. Ett tidigt reduceringsmål tände nytt hopp i tredje perioden. Premiärmålskytt för Vikings blev Christian Carlsson som åkte sig fri efter passning från Sebastian Lukin.

För att få ytterligare kontakt valde Vikingstränarna att gå ner på två femmor. Strax därefter kom istället matchavgörande 5–1 för Helsingborg.

– Första perioden var positivt, resten vill jag bara glömma, sammanfattar Rikard Åkesson.

– Att förlora med 1–4 kunde jag köpt, det här var för mycket. Kanske blev vi trötta, men det är synd att vi viker ner oss. Vi måste visa mer hjärta, säger tränaren Rikard Åkesson som satte sig i bilen och körde hem direkt efter matchen.

– Jag blev så besviken, säger han.

Men visst fanns det en del positiva bitar att bygga vidare på. Målvakten Jari Suunta höll hög klass så länge matchen var jämn. Christian Carlsson, Frank Brobeck och Oskar Persson var andra plusvarianter.

– Jättemånga gjorde sin första A-lagsmatch i division två, det var mycket nerver. Ändå tycker jag det är synd att vi inte kan fortsätta när vi börjat så bra. Det är ju Helsingborg som har pressen på sig, menar Rikard Åkesson.

På söndag är det dags för hemmapremiär då Kallinge/Ronneby kommer till Södan. Blekingelaget vann sin premiär mot Hässleholm med 4–3.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons