Tif Vikings fick skön revansch

Division tre-hockeyn drog på söndagen igång med matchen Landskrona–Tif Vikings och det blev till en härlig revansch för trelleborgarna. Efter den snöpliga förlusten i seriepremiären i höstas. I Landskrona blev det nu 2–6 efter periodsiffrorna 0–2, 0–2 och 2–2.
Sport • Publicerad 4 januari 2009

Tif Vikings spelare kom väl förberedda efter uppehållet och inte minst den egna miniturneringen dagen före nyårsafton gav extra skärpa i laget. Då vann Tif båda matcherna - mot Mif Redhawks 20-årslag och Lund.

- Ja, i dag såg det väldigt bra ut under långa stunder, vi vårdade pucken och gav prov på väldigt fint anfallsspel, inleder tränaren, Jan Andersson, matchanalysen.

Ledningsmålet kom redan efter tre och en halv minut och då var det Robert Burakovsky som inledde målskyttet.

- Vi vann skottstatistiken med förkrossande 54-26 och oavsett om jag är nöjd i stort, så gjorde vi det vanliga misstaget - vi gjorde motståndarmålvakten alldeles för bra, fortsätter Jan resonemanget.

Landskrona är en svårspelad motståndare - det vittnar ju inte minst Tif Vikings premiärförlust om och så här säger Jan om motståndarna:

- Ett lag som kör överallt och som saknar struktur och det gör det väldigt svårt att få riktig ordning på vårt eget spel.

Jan kunde i stort mönstra ordinarie lag men saknade nyförvärvet, 20-årige Erik Rundgren, och anledningen var en förkylning.

Hemmalagets båda mål kom i powerplay och kom först mot slutet av matchen. Tif Vikings mål gjordes i övrigt av Frank Brobeck, Christian Carlsson, Mikael Burakovsky, Arvid Ljungberg och Pontus Östlund. Pontus är uppflyttad från juniorlaget.

Nästa match för Tif Vikings spelas på torsdag borta mot Diö.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.