Annons

Tif Vikings blixtrade till

Hopplöst förankrade i botten av serien måste man beundra kämparna i Tif Vikings. Vad annars kan man väl göra efter klara 5– 2 (1– 1, 1– 1, 3– 0) mot starka Osby i går?
Sport • Publicerad 18 januari 2007
Nye Andreas Schjelvan var mycket duktig och här är han framme och frestar Osbymålvakten Jani Palmroos med ett skott. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Nye Andreas Schjelvan var mycket duktig och här är han framme och frestar Osbymålvakten Jani Palmroos med ett skott. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto:  
Robert Näslund är tillbaka i Tif Vikings och han bidrog i hög grad till segern i går.
Robert Näslund är tillbaka i Tif Vikings och han bidrog i hög grad till segern i går.Foto: 

– Det behövde vi och i dag fungerade det också jättebra i alla tre femmorna. Skönt för grabbarna att känna, att man kan föra en mnatch, inleder Leif Brobeck – som segertränare och han fortsätter analysen så här:

– Osby kommer med endast 14 spelare och då ska man bara inte vinna över oss. Det är också på den vågen vi har chansen att rida – att lagen kommer hit och tror att segern är i hamn. Redan före nersläpp!

Annons

Oavsett hur många spelare gästerna kom med är Osby ett lag med stor rutin. Flera spelare kommer från Kristianstads överskott i division ett.

En av dessa är Jakub Komma som är en formidabel skridskoåkare och tekniker av rang. I går togs han dock väl om hand av hemmaförsvaret och detta trots att matchningen ibland gav fördelar.

– Ja, ibland blev det så att vår tredjefemma fick möta deras förstafemma men det berodde ju på, att de endast kom med 14 spelare, menar Leif Brobeck vidare.

Osbytränaren Peter Andersson var minst lika missnöjd som Leif var nöjd:

– Vi har sju man borta men det är ingen bortförklaring. Det handlar om inställningen och hockey är en gång för alla en viljesport. Att åka hit och tro på en enkel seger duger inte och man måste ju hjälpas åt. I Tif Vikings uppenbarade sig redan från början två färska nyförvärv. Det var Christoffer Elf i målet och Andreas Schjelvan i tredjefemman.

– Vi har en ständig annons på hemsidan och via den har vi säkert fått kontakt med tiotalet spelare de senaste säsongerna. Det var också via annonsen vi fick kontakt med Christoffer. Andreas var kompisen som följde med, informerar Niklas Jönsson i Tif-organisationen.

Båda var jätteduktiga och båda kommer från Östersund.

– Man slog ihop Brunflo och Jämtland Hockey och då blev vi plötsligt fyra målvakter. Jag fick plats i ett nybildat U-lag men tycker detta är en större utmaning. Det gick ju också bra i dag, tycker jag.

Det är Christoffer Elf som uttalar sig och han har anledning att vara nöjd. Av 35 skott motade han 33 i debuten!

Även för Andreas Schjelvan gick det bra. Det var hans skridskoåkning som lyfte tredjefemman och som till och med spelade helt jämnt med gästernas förstafemma! Det var också Andreas som gjorde det viktiga målet fram till 3– 2 under inledningen av sista perioden.

Annons

Annars började det med att Osby tog ledningen. 12.18 in i första perioden kom 0– 1 genom Johan Jacobsson. Förspelet var ett tamt försvarsagerande på bred front i hemmalaget.

Nästan omgående – klockan stod på 12.47 – kvitterade Andreas Wassbjer till 1– 1. Robert Näslund och Robin Lindahl låg då bakom. I mitten av andra perioden kom Osby på nytt i ledning. 1– 2 kom när hemmalaget precis blivit fulltaligt – efter Filip Breisners utvisning. I många matcher har inte Tif-spelarna orkat komma igen efter underläge på underläge men i går fanns plötsligt gnistan där. Med 1.29 kvar till pausen inför sista perioden kvitterade Robin Lindahl till 2– 2. Och det var fullt rättvist!

Andreas Schjelvans ledningsmål till 3– 2 innebar stort hopp om poäng men alla i hemmalaget ville mer. Matchens andra straff – båda till Tif Vikings, där Robin Lindahl missade första vid 1– 1 – satte Pontus Mårtensson säkert. Det innebar 4– 2 och endast 8.13 kvar.

Osby gjorde ett halvhjärtat försök att komma närmare men då hände "det vanliga". Pucken i tom bur och det var Frank Brobeck som avslutade segerskyttet för Tif Vikings i går.

Samtidigt som det fortfarande ser närmast hopplöst ut för trelleborgarna, så lättade trycket märkbart i går. Den egna segern tillsammans med förlust för både Kalmar och Alvesta försämrade åtminstone inte de minimala chanserna till kvalspel.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons