Tif-seger räckte inte

Tif Vikings kämpade sig till en 6-5-seger borta mot Åstorp i kvalet till division två. Nu hjälpte vinsten inte trelleborgarna till förnyat kontrakt i tvåan eftersom Lund samtidigt tryckte till Sölvesborg med 7-5 i sin hemmalada.
Sport • Publicerad 20 mars 2002

Därmed saknar sista matchen på söndag mellan Trelleborg och Lund betydelse då lundensarna har två poäng upp och en överlägset bättre målskillnad. - Trist naturligtvis. Men vi får glädja oss åt segern mot Åstorp där vi svarade för vår bästa insats för säsongen, sade lagledaren Göran Åhlander, sedan han fått slutresultatet från lundahallen. - Vi gjorde åtminstone vad vi kunde. Nu finns det trots allt ett litet hopp för Tif. Skulle förbundet inte lyckas fylla division två-serierna, kan det bli tal om att även tvåan i kvalserien får en division två-plats nästa säsong. Men det är i dagsläget högst osäkert. I matchen mot Åstorp hade Tif greppet i sista perioden med ledning 5-3. Då gjorde emellertid hemmalaget både 5-4 och 5-5. 5-4-målet rörde om känslorna hos trelleborgarna när det var tveksamt om pucken var över mållinjen - något som resulterade i att Fredrik Hallberg åkte på en tiominutersutvisning för protest. Nu ordnade sig Tif-segern ändå, när matchens bäste lirare tillsammans med målvakten Patrik Johnsson, Rickard Åkesson, tryckte in segerpucken 14.22 in i sista perioden. Kval till div 2 Åstorp-Tif Vikings 5-6 (1-2, 2-3, 2-1) Tif: Rickard Åkesson 2, Mikael Lönnberg, Niklas Borgkvist, Sergej Babij, Johan Hallberg.