Annons

Tif kvar i toppen efter grinig match

Tif Vikings hade 3–1 i mittperioden. Då försvann spelet i takt med utvisningarna. "Man känner sig maktlös", säger Tif-tränaren Fredrik Hallberg om domarstandarden efter det oavgjorda mötet.
Sport • Publicerad 3 februari 2005
En spelsugen Niklas Borgqvist lyfter in 1–1 bakom Vimmerbys Calle Brattenberger. Lagen delade också på poängen. @08 Bildbyline:BILD: Tomas Nyberg
En spelsugen Niklas Borgqvist lyfter in 1–1 bakom Vimmerbys Calle Brattenberger. Lagen delade också på poängen. @08 Bildbyline:BILD: Tomas NybergFoto: 

Allt såg ut som en säker hemmaseger. Det blev en grinig tillställning där domaren hamnade i fokus.

– Det blev inget spel. Vimmerby fick matchen dit de ville och vi förlorar på att det blir sånt här spel, säger Fredrik Hallberg efter 4–4 (1–1, 2–3, 1–0).

Annons

Tränaren var ordentligt upprörd efter slutsignalen. Ilskan riktades mot domaren Jens Carlsson som hade en mindre lyckad dag.

Det var framför allt två saker som irriterade trelleborgarna:

Hemmalaget åkte på åtta tvåminutare, Vimmerby tre.

– Vi vann skotten med 16-5 i första perioden, ändå var det vi som fick utvisningarna. Vilket lag var det som förde spelet, frågar Hallberg retoriskt.

– Visst, våra utvisningar kanske var mer uppenbara, men en domare ska även kunna se alla de tjuvnyp som Vimmerby höll på med.

I mittperioden, vid ställningen 3–3, utbröt fullt slagsmål där debutanten Henrik Johnsson åkte på rejält med stryk. Det hela utmynnade i två matchstraff.

– Hur kan vår kille, som bara tar emot slag efter slag, få samma straff som deras kille. Han slog ju tio slag med knytnäven i ansiktet på Henrik.

Fredrik Hallberg ruskar på huvudet.

– Domaren bara chansar. jag förstår inte hur han tänker – man kan ju inte gynna den som slåss!

Vad kan ni göra åt det här?

Annons

– Ingenting. Man känner sig maktlös.

Enligt Tif-tränaren är domarstandarden låg och det gynnar inte lag som vill spela ishockey, det gynnar inte Tif Vikings.

Vikings inledde bra, men hade bara 1–1 med sig till periodvilan. Därefter fick laget bra utdelning och ledde med 3–1. Bakom samtliga mål låg Niklas Borgqvist – ett mål och två assist.

– Jag var verkligen spelsugen, säger Niklas som är tillbaka igen efter sitt skadeuppehåll.

– Det gör ont men det är så oerhört tragiskt att sitta på läktaren.

Även han var besviken på domarinsatsen.

– Det känns som att vi förlorar en poäng.

Det var nära att det inte blev någon poäng alls. Efter bråket tog Vimmerby över och kvitteringen kom först 9.26 in i slutperioden.

– Jag får vara nöjd med en poäng. Vi reste oss i sista perioden och killarna lyckades skaka av sig det som hänt, säger Fredrik Hallberg. I omgången gick flera resultat Vikings väg och laget är kvar på tredje plats.

Kvalplats till ettan finns klart inom räckhåll och även om laget har ett svårt program – Kristianstad (b), Västervik (h), Dalen (b) och Hässleholm (b) – finns det några saker som talar till Vikings fördel.

Annons

– Det är ingen nackdel för oss att vi har tre bortamatcher. Vi har tagit fler poäng borta, säger Fredrik Hallberg.

– Jag tror vi kan knäppa Kristianstad på söndag, säger Niklas Borgqvist. Laget är klart för kvalserien och har tränat hårt.

Martin Falkenby

Ishockey TRELLEBORG
Ishockey TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons