Annons

Tif klart för kval

Sport • Publicerad 30 januari 2006

Tif Vikings tog en imponerande seger i Vimmerby och vann med klara 10– 3 efter 1– 2, 0– 5 och 2– 3 som periodsiffror.

I och med segern är också Tif Vikings kvalklart till division ett och det var egentligen endast just Vimmerby som kunde konkurrera. Men då hade först och främst en seger krävts för smålänningarna. Man har fortfarande en teoretisk chans att gå förbi Kallinge/Ronneby men det är föga troligt och därmed är kvalsextetten i tur och ordning denna: Värnamo, Västervik, Helsingborg, Tif Vikings, Boro/Vetlanda samt Kallinge/Ronneby.

Annons

– Vi spelade mycket bra i dag och avgjorde definitivt i andra perioden som vi ju vann med 5– 0. Martin (Svensson) var mycket duktig i mål och han tog det mesta. Vi vann skottstatistiken med 46– 25, meddelar tränaren, Fredrik Hallberg.

Matchen var ovanligt ful med mängder av utvisningar och matchen slutade i vilt tumult.

– Ja, med 15 sekunder kvar knätacklades André (Sandberg) och vilt slagsmål utbröt. Domarna gjorde det enda rätta och blåste helt enkelt av matchen, avrundar Fredrik.

André Sandberg hade dessförinnan hunnit göra två mål och med dessa blev han också matchens bäste målskytt. Poängmatchen vanns av Robert Näslund som spelade fram till två och gjorde ett mål.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons