Annons

Tif istället för Texas

André Jönsson, 23, siktade på en proffskarriär i Texas, USA - och höll sånär på att få ett kontrakt - men är nu tillbaka i Tif Vikings. Ett Vikings som bara vinner.
Sport • Publicerad 11 november 2003

Det var meningen att det skulle bli proffshockey i Texas för förra säsongens skyttekung i Tif Vikings, André Jönsson, 23. Med hjälp av förre Tifspelaren Wally Plummer fick han möjlighet att åka över och träna några veckor med CHL-laget Fort Worth Brahmas. Han klarade flera gallringar men föll till slut på målsnöret och har nu återvänt till Trelleborg och Tif. - Jag hade snackat om det jättelänge och när jag fick chansen att åka dit så kändes det som om jag inte hade något att förlora. Jag har alltid velat se något annat och få ett miljöskifte, säger han om försöket att bli proffs. Besviken att det inte bar ända fram men samtidigt glad att åter vara en del av Tif, nu dessutom ett vinnande Tif. - Klart jag ville stanna därborta men nu när man är här och när det går så bra som det gör för laget är det hur kul som helst att vara tillbaka, säger han. Skulle du vilja prova därborta igen? - Jag har funderat på att kanske försöka nästa år igen. Då, när allt inte är nytt, kommer jag att veta mer vad det handlar om. Vad handlar det om då? - Det är ingen där som vill få dig att se bra ut. Det är vad man själv presterar som räknas och man får vara lite mer ego helt enkelt, ta för sig mer. Spelarna i Fort Worth Brahmas höll allsvensk klass, menar André, och en spelare som hävdar sig hyggligt i en sådan omgivning bör ju kunna vara en tillgång för ett svenskt division 3-lag och Tif Vikings blev inte sämre av att André Jönsson kom hem. I fjor fick han ihop 49 poäng. Själv är han dock ödmjuk och hyllar laget som han menar är klart bättre än förra året. - Oh ja, flera klasser bättre. Vi har en bredare och jämnare trupp, juniorerna har blivit ett år äldre, vi har fått ett par nyförvärv som håller hög klass. Och så har vi ju gamle kämpen Rickard (Åkesson) som betyder mycket för laget. Vad han själv betyder för laget har han svårare att finna ord för men så här sa tränaren Fredrik Hallberg till Allehanda tidigare i höst då André Jönsson såg ut att vara förlorad för Tif: - Det är som om IFK Malmös fotbollslag skulle tappa Ronaldo. Men nu är Ronaldo tillbaka. Tillbaka i ett Tif Vikings som har inlett säsongen strålande och har fem vinster på lika många matcher. Ändå finns det mer att hämta i truppen. Hos André Jönsson till exempel. - Han har inte varit lika dominant som förra året hittills, säger tränaren Fredrik Hallberg. - Han blir säkert mer och mer påpassad också men han har inte nått sin topp än. André håller med: - Jag känner det också att jag har lite kvar till toppformen men det är det fler som har och det är ju bra att vi ändå kunnat vinna fem matcher.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons