Annons

Tif inledde som segrare

Efter några säsongen med ganska medioker ishockey är det plötsligt riktigt roligt att gå på hockey i Trelleborg igen. Nu är det inte så att man spelar högre i seriesystemet än tidigare - nej, man håller till i division tre "som vanligt" men man gör det med ett härligt ungdomligt gäng.
Sport • Publicerad 19 oktober 2003

Då har man råd att räkna med Peter Andersson och Rikard Åkesson, som 32- respektive 36-åring för i övrigt handlar det mest om killar födda på 80-talet och flera av dessa så sent som 1985! Nu gällde seriepremiär och matchen mot Hässleholms HK var dessutom utlyst som en tidig seriefinal och därför gladde så klart spelet extra. Tif vann helt rättvist med 4-2 (1-2, 3-0, 0-0) sedan man mer och mer trampat gasen i botten och där gästerna då hade svårare och svårare att hänga med. Detta gällde spelet i stort men inte minst i skridskoåkningen, där flera unga hemmaspelare klart överglänste de bästa av gästerna. - Det är härligt att vara hemma igen och det var roligt att spela. Jag är väl inte omställd tidsmässigt helt ännu och allting kommer att bli bättre efterhand. Jätteroligt att vinna premiären, menar André Jönsson - hemvändande Tif-are efter ett roligt hockeytest i Texas. André var inte minst den som briljerade i skridskoåkningen och han låg också bakom väldigt mycket framåt i går. Som allra längst nådde han som målskytt fram till ledningen med 3-2, där han assisterades av både Rikard Åkesson och Johan Ryberg. - Det är alltid skönt att komma loss med en premiärseger och det fanns mycket nerver med i spelet i dag. Killarna skall ha en eloge att man orkade kriga sig tillbaka in i matchen och dessutom ta över - efter den olyckliga starten. Det finns mycket vilja i laget!

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons