Tif förlorade i Sölvesborg

Tif Vikings gick på pumpen i bortamötet med serieledande Sölvesborg och siffrorna skrevs till 6-2 (2-0, 3-0, 1-2) - vilket väl tyder på ganska stort övertag för hemmalaget, eller...?
Sport • Publicerad 19 januari 2003

- Nej, så var det faktiskt inte, även om kanske hemmalaget sammantaget var det bästa laget, meddelar lagledaren Göran Åhlander direkt efter matchen. Matchen var inte slut förrän närmare klockan nio och anledningen var en miss vid domartillsättningen i Blekinge. Istället för matchstart kl 17 kom matchen igång först kl 18.30 och då med ungdomsdomare som assisterande domare. - Missen med domarna gjorde att vi tvingades till två uppvärmningar och det var så klart inte de bästa förberedelserna och vi kom också snabbt i underläge - både med 0-1 och 0-2, förklarar Göran. 5-0 i mål och 28-14 i skott var ställningen inför avslutningen men då fick Tif Vikings äntligen utdelning. - Vi inledde väldigt starkt och redan efter 1.42 gjorde Niklas Borgqvist 5-1 - med assist av André Jönsson och Per Wijk. 5-2 följde sedan efter 5.30 och då gjorde Rikard Åkesson målet. André assisterade även här, förklarar Göran Åhlander. Med lite drygt tre minuter kvar avgjorde hemmalaget definitivt till 6-2.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.