Tif föll tungt mot Karlskrona

Tif Vikings förlorade bortamatchen mot Karlskrona med 4-1, en förlust som fick Tif-tränaren Conny Johansson att såga domartrion.
Sport • Publicerad 26 januari 2003

- Det var fullständigt horribelt. Jag tycker inte om att gnälla på det här viset, men vi tre domare mot oss. Vi fick elva tvåminutersutvisningar mot oss och Karlskrona fick kanske fyra eller fem, det säger en del om balansen. Conny Johansson är dock inte mera upprörd än att han erkänner Karlskrona som ett bra ishockeylag. - Inte minst Tony Carlzon som satte deras 2-1-mål var riktigt duktig. Jag tror att han fick pris som bäste spelare också. Tif kom till spel med ett starkt decimerat manskap. Frank Brobeck, Simon Yngve, Michael Åhlander och André Jönsson saknades. När lagkaptenen Rikard Åkesson tvingades utgå efter bara två byten på grund av ljumskproblem var flera av de normalt tongivande ur spel. - Jag tror inte att vi ställt upp med ett yngre manskap någon gång, säger Conny Johansson. Det var en tung förlust men vi gör en kämpamatch och killarna spelade verkligen med hjärtat. Karlskrona vann skotten med 38-20 och dominerade spelet, mycket beroende på alla Tif-utvisningar. Förlustsiffrorna hölls nere av målvakten Martin Svensson. - Han har verkligen vuxit. Han har tränat enormt hårt. Nu dirigerade han verkligen försvaret och han höll oss kvar i både tre mot fem och fyra mot fem-lägen. Tif hade faktiskt chansen att vända matchen i den andra perioden. Niklas Borgkvist kvitterade till 1-1, och sekunder senare hade Jimmie Fridh ett fräsande stolpskott.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.