Tif föll oväntat mot Rydaholm

Ett tråkigt slut, men på det stora hela en godkänd säsong. Tif Vikings blev seriefyra efter att laget oväntat fick stryk av vanligtvis svaga Rydaholm på bortais. Förlustsiffrorna skrevs till 7-5.
Sport • Publicerad 23 februari 2003

Tif:s inledning var katastrofal. Rydaholm kunde lätt och ledigt ta ledningen med 4-0 efter halva förstaperioden efter tre mål av Daniel Jonasson, som skulle komma att bli fyramålsskytt för hemmalaget innan matchen var över. Ordinarie Tif-målvakten Martin Svensson kunde inte stå i säsongsavslutningen på grund av fingerskada. Raul Pennerup gick in. - Raul gjorde väl inte en av sina bästa matcher, men han kan absolut inte lastas för målen, säger Tif-tränaren Fredrik Hallberg. Han fick inte mycket hjälp av försvaret i dag. - Det finns absolut ingenting att skylla den här förlusten på, säger Hallberg. Vi hade helt enkelt alldeles för dålig inställning. Att vi släppte till fyra mål i inledningen blev ödesdigert. Vi kunde aldrig reda ut det underläget. - Det är väl rätt hyfsat att sluta fyra. Synd bara att avslutningen blev så trist. Meningen var i och för sig aldrig att Tif skulle matcha seriens bästa redan i år. Klubben bygger för framtiden. - Just nu jobbar vi med ett par namn inför nästa säsong, säger Fredrik Hallberg. Det handlar om ett par gamla trelleborgare som nu spelar i Pantern i Malmö. Den ena är back, den andra forward. Nyförvärven kan behövas. Häromdagen kunde Allehanda avslöja att Tif:s genomgående bästa spelare, centern André Jönsson, är förlorad för klubben efter ett år. Dessutom försvinner Mikael Lönnberg till Stockholm på grund av arbete.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.