Tif bjöd på femetta med fart och fläkt

Tif Vikings bjöd på underhållande och disciplinerad ishockey när laget tryckte till ett tungt och trubbigt Eagles i Söderslättshallen. Matchen slutade 5-1 och var punkterad redan efter första perioden.
Sport • Publicerad 30 januari 2003

Tif inledde starkt. Redan efter 20 sekunders spel dundrade lagkaptenen Rikard Åkesson på med ett tungt slagskott, och Tif:s förstafemma skulle komma att skapa problem för Eagles matchen igenom. 1.06 in i perioden var dock olyckan framme. Eagles Henrik Danielsson snodde åt sig pucken vid mittlinjen, trampade till, och kom ren med Martin Svensson i Vikings mål. 0-1 - ett resultat av Eagles snabba spelvändningar. Kvitteringen kom snabbt. Frank Brobeck spelade Jimmy Nilsson efter tekning i anfallszon. Nilsson tvingade Eaglesmålvakten till en sidledsförflyttning och hade inga problem att göra mål. 2-1-målet var lite av en delikatess. Rikard Åkesson visade fin speluppfattning med en fin genomskärare över hela banan fram till pigge Mikael Lönnberg som trots uppvaktning lyckades tvinga ner målvakten på isen och lägga in pucken. "Big ice hockey" av bästa Hardy Nilsson-märke. André Jönsson ökade på till 3-1 före paus i en period som Tif dominerade med eftertryck. Eagles försökte lyfta sig i andra perioden, men kom inte närmare än ett ribbskott efter 5.20 och ett stolpskott efter 11.58. 4-1, åter av Mikael Lönnberg, kom efter 16.04 och avgjorde definitivt, och med minuten kvar i sista perioden kom också 5-1 genom Tobias Lövqvist. Tif:s målskyttar: Mikael Lönnberg 2, Jimmy Nilsson, Tobias Lövqvist, André Jönsson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.