Tidigt mål knockade Torp

Efter 0– 4 borta krävdes nästan ett tidigt hemmamål på Smygehamns IP. Det blev precis tvärtom och efter första kvarten stod det sammanlagt 0– 5!
Sport • Publicerad 22 oktober 2006
Mattias Jönsson (i grönvitt) hade det tufft i kamp med Hardeberga-försvaret men var ändå inblandad i två av Östra Torps mål. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto:

Kval till div fem

Lite märkligt såg det också ut, när hemmalaget – som alltså hade att jaga ikapp Hardebergas måförsprång – kom till start med två stopprar längst fram.

– Tanken var ju att slå in många bollar till Nicklas (Mattsson) och Mattia (Jönsson). Nu blev det väl tyvärr inte som vi hade tänkt, inleder lagledaren Mathias Jönsson analysen efteråt.

Hardeberga inledde även spelmässigt bäst och hade vid 0– 0 en boll rullande längs mållinjen. Jesper Sandberg nådde bollen men ur fritt läge slog han bollen utanför målramen.

0– 1 kom ganska omgående efter missen och målet kom sedan Anders Mårtensson olyckligt ramlat i kamp på högerkanten. På inlägget som följde hade skyttekungen Rickard Svensson inga problem att slå in bollen förbi en chanslös Anders Olsson i hemmamålet.

Tio minuter fram – i den 26:e matchminuten – kom "måste-kvitteringen" och då var det ändå Mattias Jönsson som låg bakom. Han föll långt inne i straffområdet och på straffsparken ordnade Ola Persson enkelt 1– 1. Lite senare avgjordes förmodligen Östra Torps öde och det var, närAndreas Sjödin slog bollen i stolpen från nära håll. Chansen dök upp ur en tilltrasslad situation och mål där – ja, då hade åtminstone chansen på riktigt funnits inför andra halvlek.

Hardeberga var ett spelskickligt lag och man höll ganska enkelt ställningarna långt in i matchen. Först efter 72 minuter kom 2– 1 genom inhopparen Magnus Malmberg. I slutminuterna ökade Mattias Jönsson på till 3– 1 på en frispark direkt i mål men närmare kom aldrig Torp.

– Nej, vi skulle först och främst haft ledningen i pausen och sedan ökat på den under inledningen av andra halvlek för att chansen skulle funnits. Det var ju dock uppe i Hardeberga som förlusten grundlades och det är inget att säga – Hardeberga spelade bra, avrundar Mathias Jönsson. I och med Torps förlust försvinner sex lag från division fyra Södra. Detta eftersom även Bara Gif misslyckades i kvalet mot Osby.

Sedan tidigare är Veberöd direktkvalificerat som seriesegrare och Rydsgård och Flagg nerflyttade. IFK Klagshamn klarade kvalet med glans och i och med segern mot Kågeröd gick man genom kvalserien utan poängförlust. Strongt gjort av laget som nästa säsong tränas av den förre IFK-tränaren Stefan Christoffersson.

Sämre gick det för Mats Lilienberg och hans Höör. Man hade chansen att gå upp i division tre men då krävdes en seger. Nu föll man med 1– 3 mot småländska Hovmantorp – som därmed går upp.

Ett av de nya lagen – för bland annat IFK och Vellinge att möta – blir Eriksfält. Malmölaget är därmed tillbaka i fyran efter tio år i femman.

Sigge Hansson

0410– 545 24

Kval till division tre

Östra Torp– Hardeberga 1– 3 (1– 1)

ÖT: Ola Persson (straff), Magnus Malmberg, Mattias Jönsson.

Hardeberga spelar därmed i division fyra nästa säsong efter sammanlagt 5– 3. Östra Torp åtre till division fem.