Annons

Tidigare Tif-tränare närmar sig SHL

Fredrik Hallberg har blivit lite av en expert på att höja lag i seriesystemen. Nu är han på väg att göra det igen, som assisterande tränare i IK Oskarshamn.
Ishockey • Publicerad 20 mars 2019
Fredrik Hallberg började sin tränarkarriär i Tif Vikings 2002. Nu är han assisterande tränare i IK Oskarshamn som kvalar till SHL.
Fredrik Hallberg började sin tränarkarriär i Tif Vikings 2002. Nu är han assisterande tränare i IK Oskarshamn som kvalar till SHL.Foto: Jesper Hallberg

Redan 2002 inledde Fredrik Hallberg sin tränarkarriär i Tif Vikings. Då tog han laget från division tre ända till Hockeyettan-kval på fyra år. Sedan gjorde han samma resa med Limhamn strax efter.

– Att gå upp, det är en jättegod känsla, det är så man vill avsluta säsongerna, närmare luften så att säga, menar Fredrik Hallberg.

Annons

Efter att ha blivit lite av en kvaldoktor han vara på väg att göra det igen. Som assisterande tränare i IK Oskarshamn var han under tisdagen med och besegrade AIK i en oväntad 4–1-seger på Hovet.

Matchen var den femte, och avgörande, för finalen i hockeyallsvenskan. Nu väntar direktkval till högsta nivån mot jumbon i SHL, Timrå.

Under de 50 år som klubben funnits har de aldrig varit så nära högsta serien i Sverige. Den första matchen spelas 27 mars.

– Samtidigt som vi har gjort det jättebra så har vi ju någonting stort framför oss, säger Fredrik Hallberg.

– Vi ska börja sätta tänderna i matcherna mot Timrå nu och se vad vi har att förvänta oss. Det vi vet är att vi möter ett SHL-lag, så det är en tuff och inspirerande uppgift, fortsätter han.

Oskarshamns assisterande tränare har familjen kvar i Trelleborg, men bor numera mer eller mindre på heltid i Småland. Därifrån har han följt sitt gamla lag, Tif Vikings, under deras lyckosamma kvalspel.

– Det är jättekul att de gått upp, med ett ungt lag och många trelleborgare, så jag tycker de är på helt rätt väg.

– Nu tycker jag de ska fortsätta där och se till så de har bra träningsmöjligheter och förutsättningar istället för att titta på enskilda spelare säger han.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons