Annons

Thylle vann slaget på mitten

Före derbymatchen meddelade Mattias Thylander att han tyckte det skulle bli roligt att möta MFF och att TFF:arna var taggade. Allt verkade stämma in!
Sport • Publicerad 23 april 2007
Mattias "Thylle" Thylander tog hem slaget om mittfältet. En och annan tuff tackling ingick i spelet och den här tacklingen på Daniel Andersson gav också ett gult kort. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Mattias "Thylle" Thylander tog hem slaget om mittfältet. En och annan tuff tackling ingick i spelet och den här tacklingen på Daniel Andersson gav också ett gult kort. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

– Ja, det var verkligen jätteroligt i dag. Med så mycket folk smittar ju stämningen av sig på oss spelare, inleder han.

– Jag tror vi kan få mer publik framöver, när vi spelar så här pass bra.

Annons

Han medger att det var mycket kamp men det förringar inte stämningen på planen:

– Nej, stämningen var väldigt juste och bra på planen.

Han hade otaliga duster med MFF-are kring mittcirkeln och oftast vann också "Thylle" duellerna. Efter exakt halva första halvlek fick han det "obligatoriska" gula kortet. Det innebär att han därmed står på två gula så här långt:

– Varningar ingår i spelets regler, konstaterar han enkelt.

För ovanlighetens skull kom han fram i ett par farligheter och klara målchanser. Bland annat hade han ett rent drömläge mitt framför MFF-målet under inledningen av andra halvlek. Skottet gick dock högt över.

– Alla vet ju att jag har ett träben att skjuta med, förklarar han leende.

Nästa gång eller med dryga 20 minuter kvar lyckades han pressa ett bra skott men den gången kunde Jonas Sandqvist rädda. Tilläggas kan också en fin frispark redan efter åtta minuter. Då sköt Thylle en frispark som räddades av MFF-målvakten vid närmsta stolproten. I MFF-kabyssen var det ganska naturligt lite dämpat efteråt och lagkaptenen Daniel Andersson summerar så här:

– TFF vinner ju matchen under första halvlek och vinner ju då nästan alla närkamper. Vi är inte riktigt med på banan då.

– Det blir tufft i derbymatcher som denna och vissa tacklingar är väl ganska fula men så blir det bara.

Anders Andersson – som på nytt gjorde en fin insats som stopper – är helt klar över bristerna i det egna laget:

Annons

– Ja, det finns inget engagemang hos vissa av våra spelare. I första halvlek går ju vissa inte in i duellerna.

Anders vill också jämföra med fjorårets relativt misslyckade spel:

– Vi förlorar lite som i fjor – på kontringar – och jag är väldigt besviken över att vi släpper in två mål. Han medger att man i MFF har Sören Åkebys order att spela offensivt men det får inte ta överhanden:

– Nej, vi får inte uppträda dumdristigt.

Med tanke på analysen tycker han också att TFF-segern är rättvis och avslutar med en "Thylle-analys":

– Han är bra och väldigt nyttig för sitt lag. Han gör ett oerhört bra jobb för TFF och det är bara att gratulera.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons