Annons

"Thylle" tror på sitt TFF

TFF är nästjumbo i allsvenskan. Längre ner än så ska inte laget hamna om man får tro Mattias Thylander. "Vi är ett bättre fotbollslag än BP", säger "Thylle".
Sport • Publicerad 8 juli 2007
Foto: 

Allsvenskans bottenstrid är betydligt hetare än vädret just nu.

Vi är inne i juli, allsvenskan är på väg att vända och kommande tre omgångar kan avgöra bottenstriden.

Annons

TFF har dubbelmöten med Gais. BP har dubbelmöten med Gefle.

Därefter drabbar lagen samman på Grimsta IP.

– Bottenstriden avgörs inte i de här tre matcherna, säger Conny Karlsson. Men det är klart att det är tre viktiga matcher.

TFF:s bäste spelare så här långt, Mattias Thylander, håller med om att dagens match mot Gais, returen på lördag och så nykomlingsmötet på Grimsta är av nyckelkaraktär.

– Vi har jätteviktiga matcher framför oss. Men jag har en bra känsla. I och med att vi har två poäng upp till BP så har vi ett bättre utgångsläge än innan serien startade. BP har visserligen en match tillgodo så tror jag inte det blir poäng mot hemmastarka Gefle, säger Thylle. Många har hyllat 32-årige Mattias Thylander för hans insatser så här långt.

– Vi visste att han hade karaktären, men inte att han skulle vara så dominerande, säger Conny Karlsson och hyllar mittfältarens inställning.

– Det är det som är hans karaktär: att i varje pass visa bra inställning. Han har också blivit klokare med åren – han hittar en position på planen där hans svagheter inte avslöjas.

Thylle tar åt sig av alla positiva omdömen han får.

– Jag kan inte säga annat än att jag tycker det är skitkul. Men man får ta det med en nypa salt. Det viktiga är att laget klarar sig kvar.

I nästan tio år har Thylle spelat med ryggont. Han säger att problemen drabbat honom spelmässigt, att han presterat till 80 eller 90 procent av sin kapacitet. Förra sommaren kom boten som skulle ta bort det onda.

Annons

Massören Eva Grankvist satte sonika sina armbågar i Thylles skinkmuskel. Det tog ett tag innan de fick svar på att behandlingen var den rätta, men nu råder ingen tvekan.

– Det var otroligt frustrerande att spela när jag visste att jag underpresterade varje gång. Det var långt mellan gångerna då jag inte hade ont, kanske en dag var fjortonde dag.

Eva Grankvists armbågsbehandling sker varannan dag, ibland mer än så.

– Det är först nu som jag är tillbaka på samma fysiska nivå som jag var när jag blev uttagen i landslaget 1997. Det är en skön känsla att spela när man får mäta sig på rätt villkor. Han vill inte jämföra sin insats i år med förra året, däremot laget. Och skillnaden mellan allsvenskan och superettan.

– I allsvenskan straffas man mer för sina misstag. Matcherna avgörs i högre grad på första och sista tredjedelen.

Men där är ju du sällan. Hur är det?

– Jo, men vi på mittfältet måste göra vårt jobb. Det enda vi ska se till är att inte motståndarna kommer in på bra ställen i vårt försvarsområde. Sedan ska vi också sätta våra offensiva krafter på bra ställen. Jag vill gärna vara mer med i anfallsspelet, och det har blivit mer så i år, men samtidigt kan man tappa i defensiven.

Med halva allsvenskan spelad tycker Thylle att TFF haft stolpe ut.

– Jag skäms inte över en enda poäng vi tagit i år. Däremot skulle vi haft fler. Förra säsongen fick vi vad vi pekade på. I år har vi straffats hårt, både på grund av domarmisstag och egna idiotmisstag.

Lagets bästa insatser enligt Thylle var de mot Kalmar och MFF. Problemet har varit att toppinsatserna varit för få. – Det här laget har jättehög potential. Men vår lägstanivå är inte så bra – inte än. Vi jobbar mycket på det och det ska bli bättre.

Annons

Mattias Thylander gör också klart att TFF inte kommer åka ur allsvenskan.

– Jag tycker att vi är ett bättre fotbollslag än BP. Vi slog dem två gånger förra året och borde tagit dem här hemma (3– 3, Thylle tvåmålsskytt). Jag tror att alla vi spelare räknat med att det skulle bli en tuff säsong och den här truppen är urstark. Det är den bästa lagsammanhållningen jag varit med om, säger Thylle.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons