Annons

Thylander stannar i TFF

Utmaningen att följa ett ungt TFF upp i allsvenskan vägde tyngre än spel i Tyskland. "Jag tror jag kommer få vara med om något riktigt roligt", säger Mattias Thylander.
Sport • Publicerad 13 november 2006
Kvar i TFF. Mattias Thylander skrev på måndagen på ett tvåårskontrakt. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas Nyberg
Kvar i TFF. Mattias Thylander skrev på måndagen på ett tvåårskontrakt. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Den 32-årige mittfältaren kom på måndagen överens med TFF om ett tvåårskontrakt, med option på ytterligare ett år.

– En nyckelspelare för oss. Han är viktig med sin erfarenhet och säger själv att han har ännu mer att ge, säger klubbens vice ordförande Stefan Nilsson. Mattias Thylander kom till TFF från danska Silkeborg sommaren 2005. Efter en höst då han främst fick spela på yttermittfältet fick han till den här säsongen spela centralt, med främst defensiva uppgifter. Det gav trygghet i TFF:s spel och är en bland många förklaringar till klubbens lyckosamma säsong.

Annons

Med utgående kontrakt hade Mattias Thylander ett bra förhandlingsläge.

– I sådana här lägen får man alltid kompromissa. Vi hade bra diskussioner med Mattias, säger Stefan Nilsson.

"Thylle" är också nöjd med sitt nya kontrakt.

– Det här ska bli kanonroligt, en rolig utmaning. Vi har ett lag som spelat ihop och har fått en gratischans att etablera oss i allsvenskan om nu bara ett lag åker ur.

– En stor bit i att jag stannar är att vi har unga spelare som kan bli riktigt kända, i klubben finns det många som kan lyckas. Jag tror att jag kan bidra som en slags mentor, få dem att tänka rätt i olika situationer, säger Mattias.

Var du intressant för andra klubbar?

– Ja, jag tackade nej till ett bud från Tyskland. Men jag känner att det måste vara värt det för att jag ska flytta, det krävs ett riktigt bra bud.

I kontraktet har Mattias Thylander en klausul där han kan lämna TFF för en fast, om ett sådant bud skulle komma framöver. Med tidigare spel i Malmö FF, AIK och Halmstad bli TFF den fjärde klubben han representerar i allsvenskan.

– MFF hemma ser jag mest fram emot. Jag känner även mycket för AIK, det ska bli fantastiskt roligt att spela på Råsunda.

TFF:s försäsongsträning börjar den 4 december, med Mattias Thylander på plats.

Annons

– Sex pass i veckan och ledigt över helgen. Det är inte speciellt mycket. Men jag tror att vi har en fördel i att vi börjar gasa så tidigt som december. Vi märkte den här säsongen att vi orkade bättre än våra motståndare, säger Mattias och får det att låta som att han ser fram emot fyspassen.

– Jag har mer att ta ut i mitt spel till nästa år. Jag har haft lite problem med ryggen, men Eva (Granqvist, massören) fick ordning på det. Nu kan jag lägga mer energi på mitt spel.

Det bådar gott för TFF.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons