Annons

Thylander ser fram emot fullsatt Ullevi

Om drygt två veckor avgörs allsvenskan. För TFF:s del bär det av till Göteborg och till ett förmodligen fullsatt Ullevi. "Trevligt. Det är alltid roligt med publik", säger Mattias Thylander.
Sport • Publicerad 12 oktober 2007

Storpublik väntas när IFK Göteborg kan bli svenska mästare för första gången på elva år. På torsdagen rapporterades 10 000 biljetter vara sålda.

– Blir det en direkt avgörande match skulle det förvåna mig mycket om vi inte hamnar uppemot 35 000 åskådare. Sedan är det alltid så att väder och vind spelar in, säger klubbdirektören Seppo Vaihela till GP.

Annons

TFF kan förstöra festen och lagets mest rutinerade spelare räds inte storpubliken.

– För egen del är det mer inspirerande med mer folk och jag tror ingen i laget tar det på ett negativt sätt, säger Mattias Thylander.

Hur ska man som spelare hantera en match med ett fullsatt Ullevi?

– Jag tror att man ska försöka njuta av stunden. Många kan bli tagna och samtidigt kan ett Göteborg i guldstrid bli pushade.

Samtidigt som Göteborg jagar guld jagar TFF en plats i allsvenskan även över 2008. Endast målskillnad skiljer ned till BP under strecket.

– Det är inget roligt scenario att vara tvingade att ta minst en poäng mot Göteborg. Men vi har det i egna händer och förlorar vi inte mot Hammarby så tror jag det ser bra ut. Vi har visat att vi kan spela jämnt mot alla lag och en poäng betyder väldigt mycket i det här läget, säger Mattias Thylander.

– Men vi ska inte tro att vi bara kan gå ut och plocka en trepoängare mot Hammarby, det är fortsatt tålamod och träget arbete som gäller.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons