Annons

Thylander har allsvenska tankar

Seger med 2– 1 mot BK Frem i årets första träningsmatch. Mattias Thylander tror benhårt på sitt TFF anno 2006. "Vi ska inte dra för stora växlar på detta, men vi ska vara med och slåss om de allsvenska platserna. Så bra är vi", säger han.
Sport • Publicerad 13 februari 2006

Ordföranden Per-Anders Abrahamsson gick i höstas ut och lanserade målsättningen att TFF skulle vara sämst tvåa i superettan.

Nu är Mattias Thylander, lagets äldste spelare med sina 31 år, inne på samma linje.

Annons

– Vi har tränat intensivt och hårt sen i december, är bra förberedda och har fått bra nyförvärv. Om alla är friska är vi med och slåss om de allsvenska platserna. Så bra är vi. Det är viktigt att vi säger det från början, poängterar han.

I de termerna talar inte tränaren Conny Karlsson.

– Vi har inte pratat om någon målsättning mer än att vi ska vara bättre än förra året, säger Conny Karlsson. Årets första träningsmatch borta mot danska division ett-laget BK Frem gav förvisso en hel del positiva TFF-besked:

Fredrik Persson var stabil mellan stolparna.

Michael Mensah gjorde mål.

Jonas Bjurström och Mattias Thylander samarbetade bra på mittfältet.

Reynir Leósson agerade med pondus som mittback.

– Mycket var väldigt positivt. Det är många spelare som plockar pluspoäng i dag, säger TFF-tränaren.

Spelstandarden var växlande men stundtals värmde TFF-spelet i kylslagna Club Danmark hallen i Köpenhamn. På minuskontot finns Linus Malmkvists handskada (se separat artikel).

Dessutom hade TFF problem vid motståndarnas fasta situationer.

Annons

– Vi var inte så organiserade som vi borde vi inkast och hörnor, säger högerbacken Axel Kjäll.

Conny Karlsson instämmer.

– Det här är inget vi har talat om, men det såg inte bra ut i Växjö heller, säger han.

Frem tog ledningen efter ett långt inkast redan i den tredje minuten. TFF fick jaga mycket boll under första kvarten, men arbetade sig successivt in i matchen.

Michael Mensah satte kvitteringen. Kyligt tog han emot bollen, tittade upp och placerade bollen i nättaket.

– En bra passning av Jonas Bjurström. Det känns alltid bra att göra mål, säger Mensah. Bjurström ordnade på egen hand segermålet en knapp kvart före slutet.

– En klassisk tåpaj, säger Jonas Bjurström om sitt avgörande målskott till vänster om Frems målvakt.

TFF hade flera öppna lägen i andra halvlek: ett stolpskott av Patrik Redo, ett tungt volleyskott tätt över av Jonas Bjurström och ett halvmissat skott i bra läge av Jimmie Augustsson, för att nämna några. Fyra nyförvärv fanns i startelvan: målvakten Fredrik Persson, högerbacken Axel Käll och forwardsduon Michael Mensah och Björn Westerblad.

Utöver skadan på Malmqvist fick Björn Westerblad känning i baksidan av låret och utgick strax före paus.

Av de gamla TFF-märkena imponerade Mattias Thylander och Jonas Bjurström på innermittfältet.

Annons

– Samarbetet funkar bra. Thylander sopar upp bakom mig. Han ger alltid hundra procent, lite lik Jens Sloth, säger Jonas Bjurström som nyligen återkommit i full träning efter sin ljumskskada.

Mattias Thylander drog på sig två gula kort och blev utvisad i mitten av andra halvlek. Men eftersom det rörde sig om en träningsmatch fick TFF sätta in en ersättare.

– Inget att säga om. Sista gula kortet är en hjärnblödning, säger Thylander.

Tränaren Conny Karlsson var förväntansfull innan match. Efteråt var han nöjd med mycket.

– De nya spelarna visade framfötterna. Vi har en starkare trupp i år. Vi har hårdare konkurrens och fler alternativ i spelet.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons