Annons

Thylander dominerade som mittback trots bortaförlust

Rasmus Bengtssons ersättare kan heta Mattias Thylander. I gårdagens U21-match mot HIF dominerade han stort - som mittback. Thylander själv tror dock inte på en sådan lösning.
Sport • Publicerad 17 juni 2009

TRELLEBORG. – Nej det tror jag inte om jag ska vara ärlig, men man vet aldrig. Det har hänt under tidigare, säger TFF-spelaren.

Samtidigt som Rasmus Bengtsson hade full fokus på gårdagens premiär i U21–EM spelade TFF:s B-lag bortamatch mot Helsingborgs IF. Det blev förlust med 2-0 men ett stort utropstecken enligt tipselittränaren Alexander Tengryd var Mattias Thylander.

Annons

– "Thylle" var enormt viktig i matchen, en bra försvarare och en bra mittback, säger Tipselittränaren Alexander Tengryd.

Mattias Thylander är nöjd efter matchen men att han nu skulle satsa på att erövra en mittbacksplats i A-laget verkar inte vara aktuellt.

– Nej det tror jag inte de har några tankar på, men det hade varit roligt, men jag tror inte på det, säger Thylander.

Att han trivs i rollen verkar det dock inte råda någon tvekan om.

– Det är rätt så bekvämt, man behöver inte springa så mycket.

Var på planen ser du dig själv spela framöver?

– Jag vet inte riktigt, jag är väl allting utom forward, innermittfältare och målvakt. Men jag försöker bara spela och ha kul och göra mitt bästa.

Är det så att Thylander fått mersmak för mittbacksrollen blir konkurrensen troligtvis tuff. Thommie Persson har tidigare visat att han kan spela i rollen liksom Mikael Bengtsson, Max Fuxberg och Yousef Fakhro. Dessutom ansluter engelsmannen Adam Watts till TFF:s Åhusläger under söndagen.

– Han har frisknat till igen och får komma hit och visa upp sig, säger TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons