Thörnblads säsong är slut

Säsongen är med största sannolikhet slut för MAI:s höjdhoppare Linus Thörnblad.
På fredagen bekräftades föraningen. Efter ultraljudsundersökning konstaterades det en bristning i vänster framlår.
Därmed fladdrar segern i Diamond League all världens väg.
Sport • Publicerad 30 juli 2010
Linus Thörnblad blev utan medalj vid höjdhoppsfinalen vid friidrotts-EM i Barcelona på torsdag kväll. En lårskada satte stopp för Thörnblad som var på väg mot mejdalj. Nu blir han dessutom borta resten av säsongen.
Linus Thörnblad blev utan medalj vid höjdhoppsfinalen vid friidrotts-EM i Barcelona på torsdag kväll. En lårskada satte stopp för Thörnblad som var på väg mot mejdalj. Nu blir han dessutom borta resten av säsongen.Foto: 

En diamant och en miljon i inkomst totalt sett. Thörnblad leder höjdsammandraget i nuläget efter två segrar under våren.

– Ja, det är ju skit, men frågan är om det är värt att stressa sig tillbaka, säger Linus Thörnblad.

Han tog beskedet med fattning, visste vad som hade hänt.

– Det är ingen jättestor bristning. En och en halv centimeter lång och 0,4 centimeter bred. Jag kände när jag fick den, redan i 2,23-hoppet.

Han hoppade omkring på kryckor i VM-staden på fredagen.

– Det rör sig om ett par veckors rehab minst. Nej, det är nog kört med resten av säsongen.

Han har fått många uppmuntrande ord från diverse personer efter sin EM-fajt i EM-finalen.

– En sådan sak värmer självklart. Det känns skönt eftersom jag ofta fått ta mycket skit. Men nu gjorde jag en sak som få klarat av, att fullfölja en tävling skadad. 99 procent hade brutit tävlingen, alla dar i veckan, säger Linus.

Hur klarade du av att tävla med en muskelbristning?

– Vilja och kämpaglöd. Jag har en hög smärttröskel. Har faktiskt fullföljt en tävling tidigare med en muskelbristning, då i ljumsken.

Var kör du rehaben?

– Det blir nog i Malmö. Allt är så färskt att jag inte hunnit göra något upplägg. Det får vi göra i helgen. Jag kommer till Malmö på måndag.

Tankar på din fjärdeplats så här i efterhand?

– Det svider att jag inte kunde vinna. Det är jäkligt surt att jag skulle drabbas av det här i en EM-final. Man får inte många sådana här chanser, det vet jag.

Tona Ishaq
Richard Åkesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.