Annons

Thommie Persson missar matchen mot Halmstad

TFF har mittbacksbekymmer inför lördagens match mot Halmstads BK.
Sport • Publicerad 26 augusti 2011
Foto: Tomas Nyberg

Peter Abelsson är avstängd och Thommie Persson hinner inte bli frisk från sin lårskada.

– Thommie är inte aktuell. Han skulle försöka på träningen idag (läs torsdag) men han sprang bara, berättar TFF-tränaren Tom Prahl, som nu får spela med ett nytt mittbackspar igen.

Annons

– Det är inte bra, när vi släppt in mycket mål vill man spela ihop en backlinje, vi har haft tillräcklig otur med skador, säger Prahl som har ett flertal alternativ att välja på som mittback bredvid Tuomo Turunen.

Ett av dem är nyförvärvet från Motala, David Simbo, som kommer att ta plats i truppen för första gången när han nu är spelklar.

På fredagens träning kommer målvakten Viktor Noring, som även han dragits med en lårskada, testas om han kan spela på lördag.

– Han kunde träna på bra idag, vi får se om han känner sig redo imorgon (läs idag). Men nu när vi har en målvakt i Zlatan Azinovic som har allsvensk rutin sitter vi inte på pottkanten med Viktor. Calle (Wachtmeister) har klarat sig bra men har ju inte rutinen, säger Tom Prahl.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons