Annons

Thomas till Norge – igen

Thomas Magnusson söker vidare efter en klubbadress. Nu är han tillbaka i Norge och tränar med Lilleström. "Man får försöka ta de här chanserna", säger trelleborgarna.
Sport • Publicerad 10 februari 2005

Det är snabba ryck för Thomas Magnusson. På tisdagen tränade han med de gamla kompisarna i TFF för att hålla flåset uppe. På kvällen ringde agenten Jan Olsson.

– Lilleström ville titta på mig och det var bara att packa, säger Thomas Magnusson.

Annons

När TA-sporten når honom vilar han ut på hotellrummet efter torsdagsförmiddagens träningspass. Lilleström spelade på onsdagen träningsmatch (4–2-seger mot Stabaek) men Thomas säger att det ändå var bra fart på träningen.

– Tillsammans med de övriga som inte spelat match blev det en halvtimmas längre träning. Lite roliga löpövningar. Det gick helt okej, säger Thomas.

– Jag har snackat lite med tränaren och det finns bara två mittbackar i laget, de söker en etablerad spelare och tränaren, som varit i kontakt med Uwe Rapholder (tränare i Arminia Bielefeld där Thomas Magnusson provtränade i höstas), tyckte att jag passade in i den beskrivningen.

Tränaren heter Uwe Rösler och tysken har bland annat spelat i engelska Manchester City. Assistenten är Gunnar Halle, tidigare back i Leeds. Lilleström, sjua i tippeligan 2004, har två svenskar i laget – Christoffer Andersson och Magnus Powell.

– Alltid skönt med svenskar i laget. Jag har snackat lite med dem och även med några av de övriga nu på lunchen. Verkar vara trevliga killar allihop.

För Thomas Magnussons del är det bara ett pass till inplanerat, träning fredag morgon. Lilleström åker till La Manga på träningsläger på lördag.

Lilleström är inte det enda laget som är intresserat. Strömsgodset har hört av sig igen och dessutom finns en rysk klubb i bakgrunden.

– Jag har fått en inbjudan från den ryska klubben om att åka med på deras läger i Barcelona. Men Lilleström verkar bra och man får försöka ta de här chanserna, säger Thomas Magnusson.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TREL LE BORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons