Thiago testas i "Druggerollen"

TFF:s startelva är intakt sånär som på Andreas Drugge. Första svaret på hur han ska ersättas kommer idag mot Nordsjälland i årets första träningsmatch.
– Thiago är huvudspåret, säger tränaren Tom Prahl.
Sport • Publicerad 22 januari 2011

Danska ligalaget Nordsjälland, nia i serien, står för motståndet när TFF inleder spelåret 2011. Två nyförvärv av fem tar plats i startelvan.

– Det är de nya som jag är mest nyfiken på, de andra vet vi var vi har. Vi ser gärna ett bra besked från Thiago, hur han fungerar i laget. Sedan har vi Erdin Demir som får möjlighet att visa upp sig och så lärlingen Tobias Mattsson. Det ska bli intressant att se om de kan fylla kostymen som det innebär att spela i de här sammanhangen, säger Tom Prahl.

Thiago har svarat för starka prestationer på träning men vilken position han ska spelas in på återstår att se. Nu får han chansen i ”Drugge-rollen”.

– Vi får prova oss fram vem eller hur vi ska fylla luckan efter Drugge. Thiago är huvudspåret i nuläget men vi har alternativ. Marcus Pode kan spela som nummer tio.

Nyförvärvet Thiago kan, precis som Pode, ta en kamp om en kantplats också. Men mot Nordsjälland blir det alltså en central position.

– Thiago är duktig en mot en och kan ta sig förbi sin motståndare. Han har haft lite problem i positionsspelet men det har sett bättre ut.

Och Pode?

– I grunden är han en central spelare men i och med att Drugge prenumererade på den positionen fick Pode en kantroll. Han har så mycket spel i sig och kan han hålla sig skadefri under en längre period så kommer vi få mycket stor glädje av honom, säger Prahl.

Laget är skadedrabbat efter ett par intensiva träningsveckor. Men i de allra flesta fall handlar det om ”känningar”, lättare skador eller spelare som är på väg tillbaka från långtidsskador. Yousef Fakhro är den som är längst ifrån spel för närvarande med både ljumsk- och knäskada.

– Vi har två spelare på varje position i backlinjen och att Kristian Haynes får spela högerback är inte meningen. Vi vill ha honom centralt på mitten, men nöden har ingen lag, säger Tom Prahl.

Hur mycket stör skadorna?

– För stunden stör de inte så mycket. Vi har lärt oss att leva med dem. Som väl är är det inga allvarligare skador. Vi har många spelare i truppen nu och de får chans att visa upp sig.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.