Annons

TFF:s målvakt nedsparkad i Stadsparken

TFF-målvakten Fredrik Persson blev natten till söndag nedsparkad av okända gärningsmän i Trelleborg. "Mike och jag gick och pratade utanför en Kinarestaurang. Sedan minns jag inget mer". Persson klarade sig undan allvarligare skador men han bävar för vad som kunde ha hänt om han inte haft sällskap av lagkamraten Michael Mensah.
Sport • Publicerad 31 oktober 2006

På akuten i Malmö fick Persson sy igen ett stort jack över vänsterögat.

Efter röntgen konstaterades att han klarat sig undan skallskador och inre blödningar. Fredrik Persson meddelade i går att han mår väl efter omständigheterna.

Annons

– Huvudvärken har släppt, jag har ett ärr i pannan och lite ont i nedre delen av ryggen. Vänsterögat är igenmurat men blir okej, synen kommer inte att påverkas.

– Det kunde varit mycket värre, säger Fredrik Persson när han knappt två dygn senare blickar tillbaka på det som hände natten till söndagen.

TFF-spelarna hade träffats på lördagskvällen för att tillsammans fira en framgångsrik säsong. TFF vann superettan och Fredrik Persson storspelade i många matcher. Kvällen började på Tre Lyktor och fortsatte på nattklubben Magasinet.

I sällskap med klubbkamraten Michael Mensah lämnade Fredrik Persson nattklubben några timmar in på söndagsdygnet. Det sista TFF-målvakten minns var att man pratade om kinamat när man gick förbi en restaurang.

I Stadsparken blir han senare nedsparkad.

– Mike har berättat att jag gick bakom honom. När han vänder sig om ligger jag nedsparkad och en person står över mig. Mike springer fram till mig och då springer de därifrån.

– Själv minns jag bara småsnuttar av alltihop; att jag har ont i svanskotan och att jag somnar vid min far i bilen på väg in till Malmö. Fredrik Persson menar själv att han kom lindrigt undan.

– Det kunde gått mycket värre om inte Mike varit med. De stack ju direkt när de såg honom komma, annars vet man ju inte hur illa det hade gått.

Gärningsmännen försvann från platsen utan att ta med sig några värdesaker.

– De var bara ute efter att skada, tror TFF-målvakten.

Annons

Tror du gärningsmännen visste vem du var?

– Jag har svårt att tänka mig att någon i Trelleborg skulle göra mig något sådant här. Jag hoppas inte det. Förhoppningsvis har de inte brytt sig om vem jag var utan bara gett sig på mig som vem som helst.

Fredrik Persson har aldrig råkat ut för något liknande. Ingen i hans bekantskapskrets heller.

– Det är irriterande att det ska hända i Trelleborg, Det är löjligt, sådana saker ska ju inte hända här. Ingen ska behöva råka ut för något sådant. Därför känns det viktigt att polisen får tag i de som gjorde det. Vem vet vad som händer eller vem som drabbas nästa gång? Incidenten har gett en rejäl tankeställare.

– Man får tänka över vad man gör; att inte gå ensam hem, gå på upplysta gator, ta en taxi hem. Helt enkelt se till att man kommer säkert hem.

Några fler utekvällar och sena nattklubbsbesök kommer det inte att bli för Fredrik Persson.

– Jag börjar min rehabträning inför nästa säsong snart och i mars blir jag far. Då blir inte tid till att gå ut, klargör Fredrik Persson som fick många telefonsamtal under gårdagen.

– Många i laget har ringt och frågat hur man mår. Det känns bra.

Misshandeln är polisanmäld men polisen har ännu inga misstänkta. Incidenten i Stadsparken var ett av ovanligt många fall av misshandel i Trelleborg under den gångna helgen.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons