TFF:s Kottila fortsätter göra mål

Mika Kottilas fina målform håller i sig. På torsdagen gjorde Trelleborgs FF:s anfallare två mål när Finland besegrade Makedonien med 3-0 (3-0) i en fyrnationsturnering i Bahrain.
Sport • Publicerad 11 januari 2002

Det finska landslaget har visat sin bredd i fyrnationsturneringen i Bahrain. För trots att namnkunniga utlandsproffs saknades hade Finland inga problem med att vinna turneringen efter två segrar och en oavgjord match.

TFF:s Mika Kottila var en bidragande orsak till de fina resultaten.

I den inledande matchen mot värdnationen Bahrain visade den långe anfallaren vägen med sitt 1-0 mål innan lagkamraten Jarko Wiss definitivt avgjorde med ännu ett mål.

Mika Kottila spelade även i Finlands match mot Albanien som slutade 1-1 efter mål av Jari Ilola för Finland och Indrit Fortuzi för Albanien.

När Finland på torsdagskvällen avslutade turneringen mot Makedonien visade Mika Kottila att målsinnet hållit i sig.

På mindre än en 30 minuter ryckte Finland till sig en säker 3-0 ledningen som de sedan höll till slutsignalen.

TFF:s anfallare inledde målskyttet i den 17 minuten och gjorde ännu ett mål åtta minuter senare. Däremellan hade Jari Niemi utökat ledningen till 2-0 med ett mål efter 23 minuter.

Vänskapsmatchen innehåll dessutom fyra utvisningar - två från varje lag.

I den 69:e minuten byttes Mika Kottila ut mot Ville Väisänen.

Med segern mot Makedonien vann Finland också hela turneringen.