Annons

TFF:s Jocke Nilsson oftast på fall

Allsvenskan har nått halvvägs. Publiksnittet har ökat, målproduktionen har ökat, Häckens Mattias Ranegie leder skytteligan och TFF har släppt in absolut flest mål. Detta och mycket annat går att utläsa i vårsäsongens summering.
TFF:s Joakim Nilsson är den spelare i allsvenskan som får flest frisparkar med sig.
– Jag har fått höra från en hel del att jag har rätt för att ramla. När jag får frispark skrattar bara lagkamraterna i TFF, säger Joakim Nilsson.
Sport • Publicerad 7 juli 2011
En vanlig syn. TFF:s Joakim Nilsson ramlar och får frispark. Det har han fått flest gånger av de allsvenska spelarna under vårsäsongen. Bilden från derbyt ifjol mot HIF när Marcus Bergholtz får”Jocke” på fall.
En vanlig syn. TFF:s Joakim Nilsson ramlar och får frispark. Det har han fått flest gånger av de allsvenska spelarna under vårsäsongen. Bilden från derbyt ifjol mot HIF när Marcus Bergholtz får”Jocke” på fall.Foto: 

Allsvenskan håller halvtid och då finns det en hel del godbitar för statistikbitarna att ta del av. Som att TFF:s Jocke Nilsson är den spelare som domarna verkar ha ett extra gott öga, ty vid 35 tillfällen har Jocke tilldömts frispark.

I andra ändan finns TFF:s Magnus Andersson, som orsakat frispark vid 29 tillfällen i allsvenskan och därmed ligger på en tredjeplats i den ”värstingligan”.

Annons

– Jag har nog lättare för att ramla än andra, men det är inte så att jag gör det medvetet. Jag filmar inte, säger Jocke Nilsson.

Därför är han inte förvånad att han toppar ligan.

– Jag trodde nog att jag kunde ligga i topp trots det är så många spelare i serien.

Varför är det så?

– Jag tror det har med min spelstil att göra. Jag har en låg tyngdpunkt. Jag tror inte det beror på att jag är klen eller att jag inte hinner undan i närkamperna. Det har varit så att jag har haft lätt för att ramla mer eller mindre i hela min karriär.

Så det är inget du har lärt dig av Niklas Skoog under din tid i MFF?

– Du menar att jag putar ut med röven. Jo, många har sagt att jag också gör det, men det är omedvetet i så fall.

Tar du många taktiska frisparkar när du har så lätt för att ramla?

– Det händer ibland, det gör det.

Däremot så orsakar inte Jocke Nilsson så många frisparkar.

Annons

Endast tolv stycken under sina 14 matcher i år.

– Förklaringen är att jag spelat mycket på kanten. I mitten drar man på sig mycket fler frisparkar.

Det stämmer enligt statistiken. Flera centrala mittfältare ligger högt på den listan. Värst är Gefles Yussif Chibsah och AIK:s Ibrahim Bangura, men de är inte råast i allsvenskan, enligt Jocke Nilsson.

– Vår Yousef Fakhro är stenhård. När han kommer farande så stiger man undan. Elfsborg mittback Andreas Augustsson har mycket skit för sig under matcherna, han knips och nyps och annat.

Men överlag är spelarna ”snälla”, enligt Jocke Nilsson.

– De flesta är faktiskt det. Mattias Lindström i HIF för att nämna en, men han är även trevlig utanför planen, säger Jocke Nilsson, som ägnade sin träningsfria dag till att försöka sänka sitt handicap i golf på Ljunghusen.

Louise Löfgren
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons