Annons

TFF:s framtida mittback

TFF har varit skadedrabbat även denna säsong. En positiv sak med det – det öppnar för unga talanger. Mot Brommapojkarna fick 18-årige Martin Cavdarovski göra debut i superettan.
Sport • Publicerad 16 maj 2012
Talang att räkna med. 18-årige Martin Cavdarovski fick göra debut för TFF i fredags mot Brommapojkarna. Han finns med i truppen i kvällens match mot Brage på Vångavallen.
Talang att räkna med. 18-årige Martin Cavdarovski fick göra debut för TFF i fredags mot Brommapojkarna. Han finns med i truppen i kvällens match mot Brage på Vångavallen.Foto: 

I fredagens match mot Brommapojkarna blev Yousef Fakhro skadad en halvtimme in i matchen.

In kastades en 18-årig debutant som tidigare bara spelat i A-laget tio minuter i en träningsmatch.

Annons

– Jag var nervös precis innan jag skulle in men inte på planen. Det var kul att få komma in, säger Martin Cavdarovski om sin debut i superettan.

Han blev inte rädd av att bli inkastad i hetluften i en svår position som mittback trots att han inte har någon erfarenhet av spel på högre nivå.

– Det är ju en högre nivå än jag spelat på tidigare och det är klart att det var svårt men jag tänkte att det var bara att gå in och köra. Tobbe (Tobias Mattsson) hjälpte mig bra under matchen. Jag antar att jag varit mer nervös om jag hade varit medveten tidigare om att jag skulle spela, säger Cavdarovski.

– Trots att vi hade problem i matchen gjorde Martin bra ifrån sig, det är imponerande. Ibland kan unga spelare vara försiktiga och gömma sig när de kommer in i A-laget, men Martin visade pondus när han fick komma in och det är starkt. Det har också medfört att han direkt fått en större acceptens i gruppen, säger TFF-tränaren Hannu Sirviö.

Martin Cavdarovski blev årets ungdomsspelare i TFF förra säsongen men det var först i vintras som han började träna med A-laget.

Tio minuter i träningsmatchen i februari mot danska Nästved var det enda A-lagsspel som Cavdarovski varit med om före matchen mot BP. Innan fredagens match hade han bara varit på bänken i två matcher utan att få komma in.

– Det är kul att få vara med i A-laget, men jag har mycket att lära, jag kan förbättra allting, säger Martin Cavdarovski.

Han var inte ens lärling i A-truppen inför säsongen, det var först för ett par veckor sedan han fick ett sådant kontrakt.

Nu kommer han att träna med A-laget men spelar samtidigt vidare med U19-laget.

Dessutom tränar han fotboll på skoltid eftersom han går idrottsprogrammet på Söderslättsgymnasiet.

Annons

– Det blir mycket träningar men det är bara roligt, säger Cavdarovski som tar studenten om en månad.

I kväll mot Brage ingår han inte i startelvan, men efter insatsen mot Brommapojkarna har han slagit sig in i matchtruppen och finns med på bänken trots att fyra spelare återkommer till laget efter skador och avstängning.

– Martin är lugn och trygg med bollen, fysiskt stark med bra huvudspel samtidigt som han är ganska snabb. Nu ska det bara byggas på erfarenhet och han ska lära känna seniorspelet. Jag är övertygad om att han kommer att spela mer i år, säger Hannu Sirviö som har följt honom i TFF:s ungdomslag.

– Han har haft problem med ryggen från och till, hade han inte haft det hade han nog redan ifjor varit framme i A-truppen. Varje träning blir en erfarenhet för honom nu, säger Hannu Sirviö.

Han har nu fått en mittback till i truppen att räkna med.

Louise Löfgren
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons