Annons

TFF:s fotbollsskola succé trots omilt väder

Årets upplaga av TFF:s numera traditionella fotbollsskola är över. På torsdagseftermiddagen var det avslutning för de omkring 400 barn och ungdomar mellan 7 och 14 år som lärt sig det ädla spelets grunder runt om i kommunen.
Sport • Publicerad 4 juli 2002

- Här vid Söderslättshallen har ungefär 70 ungdomar varit igång under tre veckor nu, säger ledaren Peter Hansson, men vi har kört fotbollsskola i Smyge, Anderslöv, Skegrie, Klagstorp och på Ymorvallen här i stan också. På det gröna gräset vid Söderslättshallens gavel har ungdomarna drillats i olika basövningar, men det har funnits gott om plats för lek och skratt också. - Ja, vi har haft skoj, säger Peter Hansson. Syftet med den här skolan är ju inte att hitta nya stortalanger, mer att ha roligt med bollen. Och utan bollen. - Första veckan hade vi kanonväder och då stack vi bort och badade i fontänen i parken. Det uppskattades. Just vädret har annars inte varit på bolltrillarnas sida. Efter första veckans övervägande solsken har regn och blåst avlöst varandra. Lite allvar har också blandats in mellan frisparkarna. Polisen, Länkarna och Röda Korset har gästat fotbollsskolan och informerat de unga om sin verksamhet - troligen också hur man slipper komma i kontakt med de båda förstnämnda.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons