TFF:s första värvningar

Låna först, köp sedan. Det är TFF:s nya värvningsmetod. Både Andreas Wihlborg och Rasmus Bengtsson har kommit överens med TFF. "Jag trivs jättebra i klubben", förklarar Andreas.
Sport • Publicerad 24 oktober 2006

Linus Malmqvist och Thommie Persson i fjol från Landskrona respektive Malmö FF. Andreas Wihlborg och Rasmus Bengtsson från MFF i år.

TFF har en vana i att lära känna spelare innan de värvas. TFF och just MFF har ett låneavtal som innebär att spelare snabbt kan bli spelklar.

– Att vi lär känna spelaren ifråga under en längre tid ser jag som mycket positivt. Annars handlar det kanske om en provträning under fyra pass i februari, sa TFF-tränaren Conny Karlsson i somras.

Och spelarna verkar trivas på Vångavallen.

– Jag trivs jättebra i klubben och med alla spelarna. Jag vill också spela i allsvenskan, säger Andreas Wihlborg som i dagarna skriver på ett treårskontrakt.

Sedan 19-åringen i somras kom till TFF har han ofta funnits med i matchtruppen, men mest har han fått nöja sig med inhopp.

– Jag tycker ändå jag fått okej med speltid. Jag kom ändå till serieledaren och då går man inte bara in och petar bort folk, säger Andreas som gjort åtta matcher varav två från start.

– Nu får jag en ärlig chans att visa vad jag går för eftersom jag kommer vara med under försäsongen.

Den tvåfotade talangen har använst både som ytterback och yttermittfältare och han trivs nästan lika bra på båda positionerna.

– Kanske är det roligast att spela ytterback ändå, men som inhoppare är det lättast att komma in i matchen som mittfältare.

Har du hört något från Malmö FF?

– Nej, ingenting. Men jag är inte intresserad nu när jag bestämt mig för Trelleborg.

I och med att Andreas Wihlborg har utgående kontrakt med MFF består övergångssumman av det utbildningsbidrag som MFF har rätt till enligt en bestämd summa.Samma förutsättningar gäller Rasmus Bengtssons övergång. 20-åringen har varit i TFF på lån hela säsongen och varit tredjeanfallare. Tre mål på 19 seriematcher, men endast fem av dem från start.

– Rasmus har haft en lite taskig situation där han fått göra lite inhopp men mest fått spela i B-laget. Det är inte helt optimalt men Rasmus är en talang, säger Conny Karlsson.

Även Rasmus Bengtssons kontrakt gäller över tre år.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.