TFF:S FANTASTISKA MÅLFEST

Årets bästa spel i årets viktigaste match. Och Michael Mensah är på väg att skjuta TFF till allsvenskan.
Sport • Publicerad 25 augusti 2006
Michale Mensah gjorde två mål men hade flera tillfälle att öka på målskörden. Här är han framme och oroar Lee Baxter i Landskronamålet i andra halvlek. 65:e minut Bild:Claes Nyberg
Michale Mensah gjorde två mål men hade flera tillfälle att öka på målskörden. Här är han framme och oroar Lee Baxter i Landskronamålet i andra halvlek. 65:e minut Bild:Claes NybergFoto: 

Michael Mensah kunde inte sluta le i omklädningsrummet efter storsegern mot Landskrona Bois, och han hade sin förklaring till att TFF nu tog ännu ett stort steg mot allsvenskan.

– Vi spelar som en stor familj och hjälper varandra hela tiden på planen.

Michael Mensah kan i så fall ta plats som en av de mest betydelsefulla familjemedlemmarna.

Två mål i går och mål i fjärdematchen i rad.

– Jag är i min bästa fysiska form sedan jag kom till Trelleborg, sa Michael som en förklaring till att det har lossnat med målskyttet nu. I matchen mot Bois visade han från början vem som var bäste anfallare på planen. Han överglänste de mera namnkunniga konkurrenterna i Bois, Jörgen Pettersson och Andreas Yngvesson.

Mensahs båda mål bar en måltjuvs signum, enkla avslut i rätt läge.

– Själva målet kanske är lätt att göra men det gäller att vara på rätt plats.

1– 0 kom redan i den fjärde minuten när Jimmie Augustsson och Björn Westerblad jobbade fram bollen till Michael som enkelt kunde stöta in bollen.

Vid 2– 0 i 40:e minuten var det Mikael Bengtsson som stod för förspelet. Han bröt bollen på egen planhalva och efter en rush på 60 meter serverade han bollen perfekt till en fristående Michael Mensah i straffområdet.

– Jag pekade var jag vile ha bollen och fick den precis där, ett perfekt inlägg av Mikael.

Det var verkligen en match där allt gick TFF:s väg. Laget var hetare i alla närkamper och spelade ett fyndigt och snabbt anfallsspel. Det tidiga ledningsmålet gjorde också att TFF kunde spela sitt spel.

– Vi är fantastiskt bra på att ställa om snabbt, får vi spela så är vi väldigt svåra att slå, konstaterade en helnöjd lagkapten i TFF, Linus Malmqvist och fick det att låta väldigt enkelt.

Jublet från de 3625 på Vångavallen hade knappt lagt sig efter Mensahs andra mål innan Charles Anderson gjorde 3– 0.

– Vi får verkligen en drömstart på matchen med Michales mål och sedan rullar det bara på, sa Linus Malmqvist.

Förvånad över att Landskrona var så bleka?

– Det är vi som gör dem dåliga. Titta på våra mittfältare, de är mycket kvickare och bättre än deras.

Trots att matchen var vunnen redan i halvtid spelade TFF igenom matchen på ett beundransvärt vis, vilket man inte kan säga om Landskrona.

– Vi har ett fantastiskt självförtroende som blir bättre under hela matchen.

I andra halvlek ökade först Jonas Bjurstöm på till 4– 0 på en frispark med hjälp av Lee Baxter i Landskronamålet innan Björn Westerblad avslutade målfyrverkeriet på Emil Mårtenssons delikata passning.

Trots en storseger mot en av seriens största förhandsfavoriter och årets bästa spel vill ingen i TFF säga att allsvenskan nu är nära.

Men Michael Mensah gläntar i alla fall lite på dörren.

– Visst ska vi vara bland de två bästa nu, sa han innan han försvann ut i Trelleborgskvällen tillsammans med sin dotter Theresa.

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.