Annons

TFF:s ambition: Vinna superettan

TFF ska förvandlas från bottenlag till topplag över vintern. "Vi ska vinna superettan 2006", säger ordföranden Per-Anders Abrahamsson med fyra färska miljoner kronor bakom sig.
Sport • Publicerad 17 november 2005
Per-Anders Abrahamsson är full av tillförsikt trots misslyckandet 2005. Nästa säsong är målsättningen att ta en av de två första platserna i superettan. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

TFF inleder seriespelet 2006 som att av de formsvagaste lagen i superettan. Men trots höstens kräftgång säger Per-Anders Abrahamsson att målsättningen är att bli bland de två bästa nästa år.

– Vi ska ha en gemensam målsättning för hela klubben och den ska vara tydlig. Vi ska vinna superettan, eller åtminstone vara bland de två som går upp till allsvenskan, säger Abrahamsson som har målsättningen inför 2005 i färskt minne.

Annons

– Det här med att bromsa fallet fick en negativ klang.

Diskussionen med spelartruppen har redan tagits. Ordföranden och spelarna kom överens: TFF ska spela i allsvenskan 2007. Vägen från botten till toppen hårdare träning, mer träning och större konkurrens i laget. För att det senare ska infrias krävs det pengar och bidrar Vånga Invest AB.

– Det har gått överraskande bra, vi har fått ihop dubbelt så mycket pengar som vi hoppades på, säger Abrahamsson.

Fyra miljoner kronor, varav hälften kommer via finansmannen Rune Andersson, finns tillgängligt för spelarköp och redan nu kan TFF göra affärer med de pengar som investerarna satsat.

– Men Vånga Invest placerar sina pengar i vilka spelare de vill. Det enda vi kan göra är att föreslå spelare, någon som har potential att gå vidare.

– Vånga Invest är en garant för att vi ska komma tillbaka till allsvenskan. Utmaningen ligger nu att klubbdirektör och tränare hittar de personer som ska ta oss till toppen. Trots att TFF har muskler att värva har hittills endast en spelare hämtats in. Linus Malmqvist bytte Bois mot FF och övergången var gratis. Det är allt som hänt sedan serien färdigspelades för en månad sedan.

Varför händer ingenting?

– Vi har relationer som är upparbetade med spelare som har de kvaliteter som vi söker. Plötsligt kan vi titta på spelare av en kaliber som inte kunnat se på tidigare.

Att ni nu har ekonomisk möjlighet att värva spelare är en sak, men hur ska ni locka dem till Trelleborg?

– Det gör vi genom den målsättning vi har om att ligga i toppen nästa år. Dessutom att vi har ett bolag (Vånga Invest) bakom oss som hjälper oss att förverkliga den målsättningen.

Annons

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons